| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - Duże spalanie + kaszle
Quest - |26 Wrz 2007|, 2007 23:52 Temat postu: Duże spalanie + kaszle Witam!
Zakupiłem ostatnio Forda Scorpio 2.4 '88 z instalacją LPG, niestety troche z nim problemów, na trasie spala około 12l gazu ale po mieście to jest normalnie dramat, potrafi dojść do 30l / 100km. I teraz pytanie co tu zrobić?? Jak go kupiłem była pęknięta jedna gomowa rurka od wtrysku, wymieniłem ją, jak jade na LPG to potrafi czasem zakaszlec zdusi go i leci dalej, ale jednak nie pokoi mnie ten kaszelek, z tego co widze to kable są nowe, więc co kolejne to pewnie wymiana świec, tylko jakie świece do takiego Scorpio,, co polecacie? Wymieniłem już oczywiście też filtr powietza. Rano jak odpalam to nie poleci na gazie, tylko benzyna i po kilku minutach dopiero na gaz, jakby go palić na samym gazie to będzie się ksztusił i zgaśnie, jaka może być tego przyczyna? to normalne?
I to chyba ostatnie pytanko może tak trochę nie związane z gazem, jak go zapale rano na benzynie to strasznie kopci, wręcz jak smok, kopci na czarno i strasznie śmierdzi, na benzynie silnik pracuje nie równo, co na to poradzić?
Ale się rozpisałem, mam nadzieje że pomożecie rozwiązać mi kilka moich problemów, z góry dzięki.
Struna - |27 Wrz 2007|, 2007 09:38
podjedź to Ci zrobię tak żeby było dobrze.
|
|