| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Szum , jakby z pustej beczki
adwes - |26 Wrz 2007|, 2007 20:48 Temat postu: Szum , jakby z pustej beczki Witam
zauwazylem ostatnio , ze jak auto jest zimne , po odpaleniu , zlychac z tylnej czesci szum , tak jakby z pustej beczki, slychac to , gdzies zaraz za tylna kanapa i jest bez znaczenia , czy mam wbity bieg , czy nie , slychac to tez w czasie jazdy , jak stoje na swiatlach i ruszam , to w tym momencie , przy dodaniu gazu na chwile to milknie i powraca spowrotem , tak jest przez jakies 3 km ( nie wiem , dopuki silnik sie nie nagrzeje ? ) , potem jest cisza
i nie ma tez znaczenia czy zbiornik paliwa jest pelny , czy nie , bo myslalem , ze cos z zaworkiem w korku
czy to moze pompa siada ? macie jakis pomysl , co to moze byc
pozdrawiam
Boni - |26 Wrz 2007|, 2007 21:00
Nie wiem jaki jest dźwięk z pustej beczki ale myślę że to może pomału klękać pompa. Osłuchaj we wnękach kół, za kołami, tam słychać dobrze pompę, czy to idzie ze zbiornika. Druga możliwość, że to coś z wydechem, też trza osłuchać, ew. popatrzeć.
Michu - |12 Paź 2007|, 2007 21:04
ja bym stawiał na pompe.... bo nic innego do głowy nie przychodzi... ale najlepiej wjechać autem na kanał i osłuchać dokładnie... ciężko mi jest wyobrazić sobie "dźwięk z pustej beczki "
|
|