| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Brak podlokietnika
tomas - |24 Wrz 2007|, 2007 20:36 Temat postu: Brak podlokietnika Witam znalazlem sobie w koncu autko,jest to wersja Shaphir, pierwsze slysze ze takie wersje scorpio mk1 są,ale mniejsza z tym,auto ma elektryczne szyby ale nie ma podlokietnika z przodu,jakie elementy musze zakupic aby wstawic podlokietnik,czy sam podlokietnik,czy calą plastikową obudowe tunelu?i jak juz kupie tą obudowe to czy to bez problemu pasuje czy trzeba cos rzeźbić?
pozdrawiam wszystkich
maross442 - |24 Wrz 2007|, 2007 22:51
| tomas napisał/a: | | Shaphir, pierwsze slysze ze takie wersje scorpio mk1 są, |
a no właśnie są i nazywają się Saphir Kolega Pershing ma tą wersję wyposażeniową na przykład
tomas - |24 Wrz 2007|, 2007 23:01
no tak nie shaphir tylko saphir, a co do tego podlokietnika to zaden saphir go niema z tego co widze, ale pewnie wystarczy wywalic stara obudowe i wstawic taką z podlokietnikiem,mam nadzieje
Struna - |25 Wrz 2007|, 2007 09:59
| tomas napisał/a: | | a co do tego podlokietnika to zaden saphir go niema z tego co widze | bo to CL-ka więc nie ma, a podłokietnik kupujesz cały i powinien podejść, jeszcze wczoraj taki podłokietnik miałem nawet na zbyciu, a teraz to kolega PASI go dostał razem z autem i pewnie go chętnie sprzeda.
tomas - |25 Wrz 2007|, 2007 20:25
tylko ze tu chodzi o podlokietnik z tunelem taki ze on jest troszke inny, nie taki jak w modelu z popielniczką na sprężynke tylko taką wysuwaną,pod popielniczką jest miejsce na położenie czegoś. W kazdym badz razie nie jest to taki tunel jak jak np bym w aucie jak odemnie kupiles.
Struna - |26 Wrz 2007|, 2007 09:16
| tomas napisał/a: | | tylko ze tu chodzi o podlokietnik z tunelem taki ze on jest troszke inny, nie taki jak w modelu z popielniczką na sprężynke tylko taką wysuwaną,pod popielniczką jest miejsce na położenie czegoś. W kazdym badz razie nie jest to taki tunel jak jak np bym w aucie jak odemnie kupiles. | aaa, to ta deska całkowicie z GL, to musisz kupić też prawą dolną część deski ( ta ze schowkiem u pasażera ) Niedawno kolega Ujek coś takiego przerabiał i kupował ode mnie tą dolną część i wtedy podchodzi wysoki podłokietnik klasyczny - inaczej się nie da.
kal!ber - |2 Mar 2008|, 2008 18:58
mi chodzi o czesc elektryczna i wentylacyjna, czy w cl sa wiazki do podlaczenia zapalniczki do tylu i czy duzo jest roboty z podlaczeniem tych "rurek: do nadmuchu na tylne nogi
Struna - |3 Mar 2008|, 2008 10:29
| kal!ber napisał/a: | czy duzo jest roboty z podlaczeniem tych "rurek: do nadmuchu na tylne nogi | to CL chyba ma też fabrycznie, choć to w zasadzie nic nie daje.
Kevin Xy - |3 Mar 2008|, 2008 11:56
te rurki wychodza z obudowy nagrzewnicy, jesli zaslepione to dolozyc kanal, jesli ich nie ma to trzeba obudowe zmienic a tutaj jet kupa roboty- biorac pod uwage ze to wlasnie nic nie daje to bym sobie darowal
kal!ber - |3 Mar 2008|, 2008 15:22
no nie wiem czy tak nic nie daje w Gl-ce tej co mam na czesci to zdrowo tam dmuchalo cieplym powietrzem, w mercedesie 123 z 1977 roku sie przydawalo jak bylo zimno po nozkach:) a to sobie sprubuje zalozyc
Struna - |3 Mar 2008|, 2008 16:38
| kal!ber napisał/a: | | zdrowo tam dmuchalo cieplym powietrzem | chyba w nogi kierowcy a nie do tyłu
kal!ber - |4 Mar 2008|, 2008 02:07
wiesz w nogi kierowcy tez ale do tylu tez zle nie dawalo lepiej niz w passku kumpla daje:)
Mysza - |4 Mar 2008|, 2008 08:40
CL-ka nie ma nawiewów na tył. Trzeba rzeźbić z plastikowymi kanałami które idą pod siedzeniami. A to inne przetłoczenia w wykładzinach i wygłuszeniach. Faktycznie, w scorpio daje to tyle co nic.
Boni - |4 Mar 2008|, 2008 09:40
Daje całkiem dobrze, jak nieco przytłumić nawiewy na nogi przód, mam wrażenie że tam w ogóle to kiedyś planowali regulację tył/przód, ale zmienili tylko dolny plastik nagrzewnicy i zostały za duże nawiewy na przód i za mało w kanały na tył.
Struna - |4 Mar 2008|, 2008 10:20
| Boni napisał/a: | | mam wrażenie że tam w ogóle to kiedyś planowali regulację tył/przód, ale zmienili tylko dolny plastik nagrzewnicy i zostały za duże nawiewy na przód i za mało w kanały na tył. | nie planowali tylko było w starych bardzo modelach, mam nawet taki podłokietnik wysoki, w którym jest normalny suwak do regulacji z linką, która zapewne jakąś klapką sterowała.
Vaux - |4 Mar 2008|, 2008 11:18
| Struna napisał/a: | | mam nawet taki podłokietnik wysoki, w którym jest normalny suwak do regulacji z linką, która zapewne jakąś klapką sterowała. |
Te klapki są dwie - każda na zakończeniu wylotów na nogi pasażerów z tyłu - Masz może ten panelik ze sprawnym suwakiem? Ja mam urwaną końcówkę w swoim - tę za którą się przesuwa - nie chcesz się tego plastiku pozbyć?
Struna - |4 Mar 2008|, 2008 11:36
| Vaux napisał/a: | | Masz może ten panelik ze sprawnym suwakiem? | no mam cały kompletny podłokieć z tym suwakiem i linką, hmmm o ile nie poszedł razem z moim starym mk1 na szrot.
Boni - |4 Mar 2008|, 2008 12:39
| Struna napisał/a: | | Boni napisał/a: | | mam wrażenie że tam w ogóle to kiedyś planowali regulację tył/przód, ale zmienili tylko dolny plastik nagrzewnicy i zostały za duże nawiewy na przód i za mało w kanały na tył. | nie planowali tylko było w starych bardzo modelach, mam nawet taki podłokietnik wysoki, w którym jest normalny suwak do regulacji z linką, która zapewne jakąś klapką sterowała. |
Nopopacz, nie wiedziałem, czyli mi się udało dobrze wywnioskować, czemu te nawiewy takie porąbane
Stefen - |4 Mar 2008|, 2008 12:46
chyba o takie cos Wam chodzi, tu macie link i tam miej więcej pośrodku jest to sterowanie z podłokietnika http://www.fordscorpio.ee/eng/?page=bodies
kal!ber - |4 Mar 2008|, 2008 12:48
moja cl-ka z 86 nie ma na tyl ale mam GL-ke z 88 i tak jak struna pisal ze jest tam podlokietnik z mechanizmem otwierania nawiewów na tyl cale to przeloze i zobaczymy co mi to da (jak bylo to musi byc:])
marcys - |4 Mar 2008|, 2008 12:56
a bylo bylo pare takich kwiatków do 86r, ta regulacja troche przymykala te wyloty na nogi. lipnie ale zawsze
Struna - |4 Mar 2008|, 2008 12:56
to sterowanie to jeszcze rozbudowane o wersję audio, to juz pewnie tylko mercury miewały.
kal!ber - |4 Mar 2008|, 2008 13:12
pewnie tak bo amerykancy lubia wygode
Rafał A.(antek) - |8 Mar 2008|, 2008 11:06
| Mysza napisał/a: | | CL-ka nie ma nawiewów na tył. |
mamammam wszystkie mialy
kal!ber - |9 Mar 2008|, 2008 01:27
ma ale zaslepki zalozone(przynajmniej u mnie tak bylo)musialem sie troszke nakabinowac zeby to zrobic ale jest i chodzi
Rafał A.(antek) - |10 Mar 2008|, 2008 00:26
moze cos rocznikiem? moje biedne cl 88 rok mialo
kal!ber - |10 Mar 2008|, 2008 21:41
moja cl-ka z 86 nie miala nawiewow na tyl i byla bez podlokietnika
|
|