| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Prędkościomierz na -20km/h. POMOCY
MadLuck - |23 Wrz 2007|, 2007 18:00 Temat postu: Prędkościomierz na -20km/h. POMOCY Mam problem z moim prędkościomierzem. Na początku nie chciał iść dalej jak 125km/h po prostu się zatrzymywał. Samochód przyśpieszał tylko nie wiedziałem ile jadę. Pomyślałem że to może być problem mechaniczny wskazówki więc zdjąłem szybkę ochronną zegarów kilka razy obróciłem dookoła no i teraz mam inny problem. Wskazówka prędkościomierza leży poniżej zera. A podczas jazdy zaniża prędkość około 20 km/h. Jak można to naprawić ???
1Bodzio - |23 Wrz 2007|, 2007 20:40
Jeszcze raz zdjąc szybkę i ustawić właściwie wskazówkę . Albo wymontować prędkościomierz z zegarów i ustawić wskazówkę. Nie wiem jednak czy ten prędkościomierz będzie już dokładnie pokazywać.
MadLuck - |23 Wrz 2007|, 2007 23:24
Zdjęcie i ustawienie nie działa. Albo wskazówka wogóle nie działa bo jest na stałe w jednym punkcie albo pokazuje tak jak pokazuje czyli - 20km/h.
A jeżeli chodzi o wymontowanie. Powiedz mi jak mam odczepić linke od prękdościomierza bo nie bardzo wiem jak to zrobić.
Struna - |24 Wrz 2007|, 2007 11:08
| MadLuck napisał/a: | | jak mam odczepić linke od prękdościomierza bo nie bardzo wiem jak to zrobić. | wsadzić rękę za zegary ( dość bolesne ale cóż poradzić ), namacać linkę i taki plastikowy pierścień na niej, pierścień ścisnąć palcami i linka powinna wyjść z zegarów.
mmmk - |24 Wrz 2007|, 2007 11:10
mozna sie tam dostac od spodu odkrecajac kilka plastikow nawet bez wykrecania zegarow bo linka czasami jest tak krotka, ze o wsadzeniu tam reki mozna pomazyc
Struna - |24 Wrz 2007|, 2007 11:15
| mmmk napisał/a: | | linka czasami jest tak krotka, ze o wsadzeniu tam reki mozna pomazyc | trzeba sobie od strony silnika ją poluźnić jak najwięcej sie da albo rozpiąć ( bo powinna być łączona w komorze silnika )
MadLuck - |25 Wrz 2007|, 2007 02:42
Rękę da się włożyć, juz wymieniałem oświetlenie w zegarach. Faktycznie mało miejsca ale dam radę. Jutro spróbuję z tym pierścieniem. Do tej pory tylko nim kręciłem teraz sprubuję pościskać
[ Dodano: 2007-09-26, 21:40 ]
Udało się zdjąć, poprawić wskazówkę teraz zaniża chyab 5 km ale to wykaże radar
Wyszła inna sprawa jak zobaczyłem sprężynka od wskazówki znacząco zwiotczała dlatego tez wskazówka się zacina itd. Jak sądzicie gdzie można by był dostać taką sprężynkę.
Może u zegarmistrza ?
|
|