Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Nadwozie - szyberdach po raz kolejny

pio - |14 Wrz 2007|, 2007 12:44
Temat postu: szyberdach po raz kolejny
witam

wiem ze bylo duzo na ten temat jednak konkretnej odpowiedzi co i jak nie znalazlem. u mnie problem wystepuje pod postacia luzu na zawiasie-ramieniu od strony pasazera. jak jest otwarty to jest ok ale po zamknieciu jest z 1 cm luzu. probowalem z podklejeniem w miejsce pod ramieniem gumy-bylo ok ale po odsunieciu szybra do tylu prowadnica scina ja i klopot dalej. teraz to jeszcze luz bo moge jezdzic z otwartym ale zima zbliza sie wielkimi krokami. jesli rozwiazaliscie w jakis sposob problem to prosze o podpowiedz

pozdrawiam

Dep - |18 Wrz 2007|, 2007 18:41

nie wiem czy to coś da ale ja jak rozbierałem szyber dach to go przestawiłem ze też tak miałem - nie równał mi się po zamknięciu z dachem... (w oczatym)

porozkrencałem te osłonki rózne plastiki itp i zrobiłem tak:

zamknołem go i potem wyjołem silniczek (szyber jeździ na takiej tasiemce z ząbkami i silniczek jak wyjmiesz to szyber możesz ręką przesówać) i domknołem go ręcznie by był równo - potem założyłem silniczek i równo chodziło.

i jeszcze w szyberku od góry sa takie śróbeczki (w oczatym) do regulacji i bardziej to wyrównałem.

może u ciebie jest podobnie;-)

pio - |19 Wrz 2007|, 2007 16:37

podobnie to jest tylko tyle ze jest szyber :-d juz rozwiazalem ten problem podklejajac kawalek gumy w miejscu gdzieopiera sie szyber

pozdrawiam