Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Wnętrze + klimatyzacja - pompa klimy!

PICIA - |11 Wrz 2007|, 2007 05:53
Temat postu: pompa klimy!
witam wszystkich serdecznie mam pewien problem juz jakis czas temu wszedlem w posiadanie mego skorpionika :) przy zakupie sprzedajacy zapewnial mnie ze wszystko chodzi bez zarzutow lacznie z klima ktora nie chlodzila poniewaz byla pusta jak to on stwierdzil i tak z niej nie kozystalem wiec po co nabijac. ku mojemu zdziwieniu po nabiciu instalacji niestety nie gada proba zresetowania sterownika i nic pod czas montarzu sekwencji kazalem majstrom zerknac i obadac sprawe niestety z braku czasu majstry tylko oproznili i z powrotem nabili instalacje na szczescie za free:) no ale klima jak nie dzialala tak nie dziala zaz raz pewnego pieknego dnia wracam sobi z jeziora patrze a na rekach gesia skorka brrryy jak zimno a na zewnacz upal ONA DZIALA :) jednak po jakis dwoch dniach zauwarzylem ze czasem to sprzegilko zaczna bardzo chalasowac i raz troszke sie z niego zadymilo teraz klima chodzi jak najbardiej ale strasznie chalasuje zarowno przy wlaczonym jak i wylaczonym chlodzeniu MOJE pytanko brzmi czy mozna cos z tym zrobic idzie jakos naprawic ta pompe robil ktos juz cos takigo czy raczej nie ma sensu naprawa i lepiej poszukac nowej pompy ????? Z gory dziekuje za odpowiedz i POZdrawiam
Oli - |11 Wrz 2007|, 2007 09:03

w tejze pompce czyli kompresorze dogorywa elektrosprzegło - trzeba wymienić. :)
Cygan - |11 Wrz 2007|, 2007 13:34

Poszukaj sprężarki używki-naprawić można lecz nie opłaci się. :)
Struna - |11 Wrz 2007|, 2007 13:40

jeśli tylko sprzęgiełko to się opłaca.
AdrianB - |11 Wrz 2007|, 2007 14:09

witam, to w koncu oplaca sie naprawiac czy lepiej wymienic cala pompe na uzywwke?
W moim Scorpiaku byl podobny objaw jak mial PICIA i na szybko mechanik zalozyl krotszy pasek, zeby nie zajezdzac sprezarki i nie halasowac. W sumie nie wiem w jakim stanie jest sprezarka i czy to wina elektrosprzegla czy czegos wiecej, bo to wszystko dzialo sie jeszcze za panowania poprzedniego wlasciciela. Bylem w kilku zakladach parajacych sie naprawa klimatyzacji i wycenili naprawe na ok. 800-900 zl (400-500 zl uzywka sprezarka, 200-300 zl robota, 150-200 zl nabicie). Znacie moze we Wroclawiu zaklad godny polecenia, ktory rzetelnie zajmie sie tematem?

sierars1 - |11 Wrz 2007|, 2007 15:12

U mnie w podpisie masz