| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Może ktoś ma pomysł
shadow35 - |21 Sty 2005|, 2005 17:23 Temat postu: Może ktoś ma pomysł Witam serdecznie.
Mam duży problem mianowicie przerabiałem gwint z 8 na 10 w klawiaturze(dokładniej w jednej z tych szpilek co trzymają krzywki) jeden był przeciągnięty. Praktycznie już wszystko było o.k. chciałem juz tylko wszystko doszlifować i pękł gwintownik.Praktycznie kręci się o pół obrotu w prawo i w lewo ale nie chce wyjść- ma może ktoś jakąs dobra rade w tej sprawie ?Próbowałem różnymi szczypczykami ale jakoś nie można nic zrobić.
A silnik to 2,5 td czterogłowicowy.Może ma ktoś ewentualnie taką głowicę na pozbyciu , będę wdzięczny za wszelkie informacje. Jakby co to mój tel 607402157.
Zyczę miłego wekeendu. Karol
[/b]
VIK - |21 Sty 2005|, 2005 18:29
zaspawać otwór, zrobić nowy i nagwintować od nowa
shadow35 - |21 Sty 2005|, 2005 18:37 Temat postu: może ktos ma pomysł Tak, można tak zrobić ale jak wyjąć ten gwintownik-rozwalić wszystko w mak ?A głowicę bym tak musiał zdjąć prawda i wtedy poluzują się sąsiednie i trzeba by wymienić uszczelkę -mam rację. A szkoda bo ta uszczelka ma dopiero ze 2 miesiące. A może ma ktoś taką na zbyciu, niepotrzebna.
Dzięki za poradę , pozdrawiam serdecznie Karol
VIK - |21 Sty 2005|, 2005 18:50
nie wyjmować, jesli nie dużo go tam zostało, jak dużo, to przewiercić otwór w elipsę, wydłubać(bo i tak zaspawać trzeba) i dalej j/w
shadow35 - |21 Sty 2005|, 2005 19:28 Temat postu: problem Jeszcze raz się wtrącę, gwintownik jest wkomponowany ok.2 co az do górnej powierzchni głowicy aż go tam wystaje ok.2-3 mm. A tak do sciśłości -czyli głowicę na pewno trzeba wyjąc tak ? Nie kombinować spawania na bloku, bo i tak trzba będzie pewnie sprawdzić czy się nie powyginała prawda ?
Karol
VIK - |22 Sty 2005|, 2005 15:44
zgadza się-zdejmij, bo przy napawaniu ją "rzuci" zapewne, a jak zrobisz na bloku, to moze rzucić i blok, a jeśli jest go tyle ile piszesz-wierć obok i dłub pozdrawiam, życzę powodzenia
Pablos04 - |22 Sty 2005|, 2005 20:48
jak wystawje 2-3mm to nie mozna do niego czegoś dospawać żeby można go było wykrecić ??
|
|