| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - piszczące prawe tylne koło
grzesio77 - |25 Lip 2007|, 2007 22:34 Temat postu: piszczące prawe tylne koło Witam, Od jakiegoś czasu przy skręcie w prawo piszczy mi prawe tylne koło - przynajmniej tak mi się wydaje. Wiem że ten problem był już na forum rozpatrywany i jest kilka propozycji przyczyn tego zjawiska ale niestety nie udało mi się znaleźć nigdzie rozwiązania tego problemu . Jeżeli ktoś miał podobny problem i poradził sobie z nim to proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Vaux - |25 Lip 2007|, 2007 22:55
Jak mi koło popiskiwało w VW to potem zaczęło gonić węża bo się łożysko rozpadło a to z tego co ostatnio widzę na forum w wielorybkach sie zdarza...
darek mikinka - |26 Lip 2007|, 2007 18:10
Prawdopodobnie łożysko u mnie tak było.Długo tak nie poginaj bo możesz mieć i piastę do wymiany.
olcha20 - |26 Lip 2007|, 2007 18:23
Podnieś Scorupke na podnośnik, zobacz czy koło nie ma luzów. (na boki poszarp) jak są to łożysko na bank.
A jak lekko naciśniesz na hamulec - to pewno przestaje? - wtedy to już na 99,99% łożysko.
Polecam www.optimal.pl
Mam na tyle i jest OK.
grzesio77 - |27 Lip 2007|, 2007 21:51
Wszystko wskazuje na to, że jednak łożysko - po podniesieniu na lewarku rusza sie ja diabli. Zamówiłem z firmy OPTIMAL mam nadzieję że pojeżdżą chociaż połowę tego co na liczniku (a jest tego trochę) bo to jest ponoć jakaś firma niemiecka ale robią dla nich chińczycy. U mnie czyli w Ostrowcu komplet kosztuje 90zł. Jutro biorę się do wymiany i mam nadzieję że to nie jest jakaś trudna sprawa. Jeżeli ma ktoś jakąś dobrą radę jak to szybko zrobić to proszę o pomocną rade.
POZDRAWIAM
|
|