| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - Problem gazowy.
Gruber - |7 Lip 2007|, 2007 10:03 Temat postu: Problem gazowy. Jak wiadomo nabyłem nowy uzywany problem w postaci Corsy C 1.2 16V. Dziad jeden został wyposazony w instalacje Koltec-Necam (firmowana przez opla). Otóz problem mam niezwykly, gdyz smigam sobie na gazie dla zbicia kosztów, a tu niespodziewanka. Ubywa wachy z baku. Wyjałem swiece-mokre. Jezdziłem do wielu wspaniałych gaziarzy, ale kazdy po otworzeniu maski zaraz ja zamyka i ucieka w kat z podwinietym ogonem. Co mam zrobic, zeby to scierwo zaczeło spalac to co trzeba? Kolejna mało fajna opcja pojawia sie podczas jazdy z kaskaderskimi predkosciami rzędu 110-130km/h. Otóz, samochodopodobny produkt nabiera tych predkosci w bardzo przezwoitym czasie, ale problem pojawia sie kiedy chce powrocic do przepisowej 60-tki i puszczam noge z gazu. Auto zaczyna kangura. Dławi sie, parska, prycha i strasznie mnie irytuje. Moze ktos wie gdzie mam sie udac, zeby naprawili to ustrojstwo i poklepali po plecach bo mam fajne auto?
szmiciu - |7 Lip 2007|, 2007 17:10
Na ulicy Modlińskiej w Jabłonnej (tuż przy rondzie) znajdziesz rewelacyjny warsztat gazowy. Jadąc w Jabłonnej po 2-3 km dojedziesz do ronda. Przed rondem zerknij w lewo i zobaczysz duży zakład gazowy. Sa naprawde swietni.
Pozdr.
Stefan - |7 Lip 2007|, 2007 17:15
Witam! A TOTO nie ma bezposredniego wtrysku paliwa?Sa takie silniki(MitsubishiGDI) ktore do szczescia wymagaja jednoczesnego zasilamia gazem i benzyna. Pozdrawiam.Stefan.
Gruber - |7 Lip 2007|, 2007 19:59
| szmiciu napisał/a: | | Na ulicy Modlińskiej w Jabłonnej (tuż przy rondzie) znajdziesz rewelacyjny warsztat gazowy. | Dzieki serdeczne. Podjade na poczatku tyg.. Nie masz moze nr tel.? | Stefan napisał/a: | | A TOTO nie ma bezposredniego wtrysku paliwa? | Cale szczescie nie. To klasyczny, nieudany Opel.
buku - |8 Lip 2007|, 2007 07:57
| Gruber napisał/a: | | To klasyczny, nieudany Opel. |
cudze chwalicie swego nie znacie
szmiciu - |8 Lip 2007|, 2007 10:11
[quote="Gruber"] | szmiciu napisał/a: | | Na ulicy Modlińskiej w Jabłonnej (tuż przy rondzie) znajdziesz rewelacyjny warsztat gazowy. | Dzieki serdeczne. Podjade na poczatku tyg.. Nie masz moze nr tel.?
Ja tam jadę jutro więc dam ci nr tel, bo zgubilem gdzies wizytowke.
pozdr.
grzechu913 - |8 Lip 2007|, 2007 10:16
odciac pompe i po sprawie najtaniej i najszybciej a specjalisty od gazu nie trzeba
Gruber - |8 Lip 2007|, 2007 12:00
| grzechu913 napisał/a: | | odciac pompe i po sprawie najtaniej i najszybciej a specjalisty od gazu nie trzeba | Tia, tylko tej parszywej sekwencji nie odpalisz bez wachy pracujacej, a rzezba byc nie moze bo to elka jest wiec musi to dzialac wszystko po przekreceniu kluczyka, bez dodatkowych przyciskow, wlacznikow, pstryczkow itp.
Powidzcie mi jeszcze czy powodem moich problemow mogl byc urwany jeden z dwoch przewodow przylutowany do kabelkow idacych do sondy?
grzechu913 - |8 Lip 2007|, 2007 12:51
tak zgadza sie ale mowie o tym ze odciac ja przekaznikiem w momencie przelaczenia na gaz,a normalnie sie pompka kreci jak jedziesz na beni
marcys - |12 Lip 2007|, 2007 11:21
grzechu913, to sekwencja, tam przelaczanie na gaz jest stopniowe bywa ze jeden wtryskiwacz pracuje jeszcze na waszce a drugi na lepegu. Podpinajac pod elektrozawór np zbiornika nie zalatwisz sprawy.
Struna - |22 Lip 2007|, 2007 12:17
| marcys napisał/a: | | tam przelaczanie na gaz jest stopniowe bywa ze jeden wtryskiwacz pracuje jeszcze na waszce a drugi na lepegu. Podpinajac pod elektrozawór np zbiornika nie zalatwisz sprawy. | zawsze można nieco rozbudować odcięcie o jakiś układ czasowy i też będzie.
do cent - |23 Lip 2007|, 2007 12:37
kabelek od sondy raczej nic ci zlego nie zrobil poprostu sonda przestala dzialac jak trza wiem bo mialem opela i 2 miechy bez sondy jezdzilem(wtedy nie wiedzialem po co to i jak bez tego jezdzi to chyba niepotrzebne do czaasu jak zaczal zrec 16ltrow) i ni grama beni mi nie skubnal bez mojej wiedzy
"zeby naprawili to ustrojstwo i poklepali po plecach bo mam fajne auto?"
moze naprawia ale czy poklepia?
|
|