Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

LPG - GAZ - kablel do landi renzo... skad wziac i jak to ma dzialac?

mmmk - |5 Lip 2007|, 2007 16:04
Temat postu: kablel do landi renzo... skad wziac i jak to ma dzialac?
jak w temacie. moje cudowne lpg mnie troche czasami wkurza. pomijac fakt,ze po kazdym odlaczeniu akumulatora trzeba pozmieniac pewne ustawienia zeby to chcialo dzialac to jeszcze ostatnio zrobili mi to nie tak jak powino byc. to oczywiscie moje zdanie. jezdzic do nich mi sie nie chce wiec moze bym zaryzykowal i zrobil to sam. tylko co do tego potrzeba i skad to wziac. laptopa mialbym od szwagra a w samochodzie mam takie cos:

no i taki komp od tego:

no i kabel mam dokupic tak zeby pasowal do wtyczki i to wystarczy?? czy musi sie to chciec dogadac z kompem od gazu??

bo skoro i tak jest zle to chyba tym nie dam rady zepsuc tego bardziej albo inaczej skoro i tak oni musza to poprawic to moga tez poprawic po mnie jezeli sobie nie poradze... tylko jeszcze jedno ale :) skad wziac program do tego??

na allegro znalazlem takie cos ale fotka jest tak slaba,ze nie wiem czy to chociaz podobne do mojej wtyczki:

http://www.allegro.pl/ite...omegas_igs.html

Marcin - |5 Lip 2007|, 2007 16:11

mmmk napisał/a:
czy musi sie to chciec dogadac z kompem od gazu??

Od pogadania z kompem to jest program. Aby to fizycznie prawidłowo połączyć poczebujesz tylko odpowiedni kabel. Jak jest to kabel USB to dodatkowo drivery do niego (mogę podesłać mailem). Potrzebny będzie Ci jeszcze program do strojenia. dedykowany do instalacji... jest tego w necie od groma, wystarczy dobrze poszukać.

A co do tego sprzedawcy, do którego podałeś linka.... Ja kupowałem od jednego z Łodzi co robił również nierywaźne zdjęcia... miał coprawda inny nick, ale jakość zdjęć ta sama. Mogę Ci powiedzieć, że jakość wykonania tego kabla była dziadowska, do tego był ultra-krótki, więc bez dodatkowej przedłużki nie było co podchodzić w ogóle do auta.