| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - Przednia szyba
Mattai - |30 Cze 2007|, 2007 01:11 Temat postu: Przednia szyba Witam mam problemik ze zdemontowaniem oslonki zamocowanej nad przednia szyba .
Jak ona jest zamocowana bo nie chcialbym jej zdemolowac?
fructon - |30 Cze 2007|, 2007 07:44
podważyć delikatnie i wyskoczy jest na zatrzasku chyba ze ktoś ja wkleił na stałe
Adam73 - |30 Cze 2007|, 2007 07:45
Zamontowana jest na zapinkach (chyba 4),zeby ją zdjąć z tego co pamiętam to trzeba ją wybić (młotkiem przez kawałek drewna ) w strone dachu.
Struna - |5 Lip 2007|, 2007 12:51
| adam kubiak napisał/a: | | zeby ją zdjąć z tego co pamiętam to trzeba ją wybić (młotkiem przez kawałek drewna ) w strone dachu. | ?? młotkiem ? ja to robię przez szyber, wystawiam głowę przez szyber i delikatnie podważam co kawałek tą listwę, po chwili sama wyskakuje.
Oli - |5 Lip 2007|, 2007 14:47
| Struna napisał/a: | | delikatnie podważam co kawałek tą listwę, po chwili sama wyskakuje. |
jam też tak robił i ok.
a można i młotkiem - szybciej, krócej, to tak jak z rozbieraniem scorpio przez Wąskiego - flexem
Kevin Xy - |5 Lip 2007|, 2007 16:18
i palnikiem
prawdziwy wielbiciel
Adam73 - |5 Lip 2007|, 2007 20:08
| Struna napisał/a: | | adam kubiak napisał/a: | | zeby ją zdjąć z tego co pamiętam to trzeba ją wybić (młotkiem przez kawałek drewna ) w strone dachu. | ?? młotkiem ? ja to robię przez szyber, wystawiam głowę przez szyber i delikatnie podważam co kawałek tą listwę, po chwili sama wyskakuje. |
A spróbuj tak zrobić przy orginalnej i 15 letniej szybie,bezmłoteczka to sobie ino pazurki pokaleczysz .
Oli - |6 Lip 2007|, 2007 09:09
| adam kubiak napisał/a: | | A spróbuj tak zrobić przy orginalnej i 15 letniej szybie,bezmłoteczka to sobie ino pazurki pokaleczysz . |
a po co pazurki?Adaś - podkładasz miekka szmatke na lakierek, na nia kawałek drewienka, na którym opierasz śrubokręcik i podważasz... przecież to nie 15 letnie gwinty...a zwykłe zapinki na wcisk... fakt ze dawali też miedzy nimi jakis klej i on mógł przytrzymywać mocniej... ale generalnie śrubokrecik wystarczy
Adam73 - |6 Lip 2007|, 2007 18:36
No faktycznie ,ale to jest tak jak w tym powiedzeniu : "Ile ludzi tyle sposobów".
Mattai - |15 Lip 2007|, 2007 23:40
No to moze przy poruszeniu tematu szybra poprosze o fotki szybra...zwlaszcza zalezy mi na fotce scianki przedniej do ktorej przylega zamykany szyber...bo mam cos tu zrobione i chcialbym zerknac jak jest fabrycznie.
Taka izolacja zeby nie cieklo po sciance tylkod "baseniku"...wole to zobaczyc czy czegos ktos tu nie wysmyczyl...
Za wszelkie foto serdecznie dziekuje
Struna - |23 Lip 2007|, 2007 17:00
| Oli napisał/a: | | fakt ze dawali też miedzy nimi jakis klej i on mógł przytrzymywać mocniej... | nie dawali, klej to może być po wymianie szyby przez nieudolnych szybiarzy.
|
|