Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Nadwozie - Przednia szyba

Mattai - |30 Cze 2007|, 2007 01:11
Temat postu: Przednia szyba
Witam mam problemik ze zdemontowaniem oslonki zamocowanej nad przednia szyba .
Jak ona jest zamocowana bo nie chcialbym jej zdemolowac?

fructon - |30 Cze 2007|, 2007 07:44

podważyć delikatnie i wyskoczy jest na zatrzasku chyba ze ktoś ja wkleił na stałe
Adam73 - |30 Cze 2007|, 2007 07:45

Zamontowana jest na zapinkach (chyba 4),zeby ją zdjąć z tego co pamiętam to trzeba ją wybić (młotkiem przez kawałek drewna ) w strone dachu.
Struna - |5 Lip 2007|, 2007 12:51

adam kubiak napisał/a:
zeby ją zdjąć z tego co pamiętam to trzeba ją wybić (młotkiem przez kawałek drewna ) w strone dachu.
?? młotkiem ? ja to robię przez szyber, wystawiam głowę przez szyber i delikatnie podważam co kawałek tą listwę, po chwili sama wyskakuje.
Oli - |5 Lip 2007|, 2007 14:47

Struna napisał/a:
delikatnie podważam co kawałek tą listwę, po chwili sama wyskakuje.

jam też tak robił i ok.

a można i młotkiem - szybciej, krócej, to tak jak z rozbieraniem scorpio przez Wąskiego - flexem :P

Kevin Xy - |5 Lip 2007|, 2007 16:18

:rofl: i palnikiem
prawdziwy wielbiciel :p

Adam73 - |5 Lip 2007|, 2007 20:08

Struna napisał/a:
adam kubiak napisał/a:
zeby ją zdjąć z tego co pamiętam to trzeba ją wybić (młotkiem przez kawałek drewna ) w strone dachu.
?? młotkiem ? ja to robię przez szyber, wystawiam głowę przez szyber i delikatnie podważam co kawałek tą listwę, po chwili sama wyskakuje.

A spróbuj tak zrobić przy orginalnej i 15 letniej szybie,bezmłoteczka to sobie ino pazurki pokaleczysz :/ .

Oli - |6 Lip 2007|, 2007 09:09

adam kubiak napisał/a:
A spróbuj tak zrobić przy orginalnej i 15 letniej szybie,bezmłoteczka to sobie ino pazurki pokaleczysz .

a po co pazurki?Adaś - podkładasz miekka szmatke na lakierek, na nia kawałek drewienka, na którym opierasz śrubokręcik i podważasz... przecież to nie 15 letnie gwinty...a zwykłe zapinki na wcisk... fakt ze dawali też miedzy nimi jakis klej i on mógł przytrzymywać mocniej... ale generalnie śrubokrecik wystarczy

Adam73 - |6 Lip 2007|, 2007 18:36

No faktycznie ,ale to jest tak jak w tym powiedzeniu : "Ile ludzi tyle sposobów".
:one: :one:

Mattai - |15 Lip 2007|, 2007 23:40

No to moze przy poruszeniu tematu szybra poprosze o fotki szybra...zwlaszcza zalezy mi na fotce scianki przedniej do ktorej przylega zamykany szyber...bo mam cos tu zrobione i chcialbym zerknac jak jest fabrycznie.
Taka izolacja zeby nie cieklo po sciance tylkod "baseniku"...wole to zobaczyc czy czegos ktos tu nie wysmyczyl...

Za wszelkie foto serdecznie dziekuje :-)

Struna - |23 Lip 2007|, 2007 17:00

Oli napisał/a:
fakt ze dawali też miedzy nimi jakis klej i on mógł przytrzymywać mocniej...
nie dawali, klej to może być po wymianie szyby przez nieudolnych szybiarzy.