| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - mokre dywaniki.... gdzies cieknie woda:(
mattii76 - |24 Cze 2007|, 2007 20:34 Temat postu: mokre dywaniki.... gdzies cieknie woda:( witam . jak zwykle problemik... troche wiecej popadalo i niewiem skad woda dostaje sie do kabiny...tj dywaniki i maty wygluszajace mokre az zgnite trochu. niedawno zauwazylem ze przy wlaczeniu klimy i nawiewu na nogi z powietrzem leci woda.....
dzisiaj suszenie bylo wielkie i przy okazji zobaczylem ze przy wentylatorze po lewej stronie jest taki tloczek i od niego byla wypieta gumowa rurka...a i filtry byly cale mokre... a przykrywka od nich szczelna sucha.... od podwozia tez sprawdzilem zadnych dziur... juz nie mam pomyslu skad woda...
maup - |24 Cze 2007|, 2007 20:40
lizałeś, czy na pewno woda??
Aneta - |24 Cze 2007|, 2007 20:50
A odpływy klimy drożne?
Peterson - |24 Cze 2007|, 2007 22:01
Też to przerabiałem. Jeśli nie ubywa ci płynu z układu chłodzenia to stawiałbym tak jak Aneta - odpływy klimy zatkane. Patrząc od strony silnika znajdują się gdzieś na wysokości głowicy po prawej i lewej stronie dwie rurki gumowe w krztałcie kolanka. Lekko pociągniesz i wyjdą na zewnątrz i jeśli zatkane to poleci woda.. Można wtedy spokojnie je wyczyścić.
maup - |24 Cze 2007|, 2007 22:15
w MkII też tak wyglądają???
Peterson - |24 Cze 2007|, 2007 22:31
maup - nie pamiętam jak to było w MKII. Ale myslę że coś podobnego.
Oli - |25 Cze 2007|, 2007 09:21
| maup napisał/a: | | w MkII też tak wyglądają??? |
odpływy od klimy?
Takie same
Struna - |25 Cze 2007|, 2007 10:32
| maup napisał/a: | | w MkII też tak wyglądają??? | takie gumowe kolanka z grodzi wystają a w nich są takie zaworki, wyłupujesz je i czyścisz a potem z powrotem zakładasz.
mattii76 - |25 Cze 2007|, 2007 16:48
peterson jestes wielki!!!!! to byly zapchane i zabrudzone weze odplywowe...a aja dzisiaj zaraz po pracy zamiast przeczytac posty to wziolem sprawy w swoje rece i strzykawka od gory wylewalem wode.... awystarczylo 25 sekund i wszystko gra dziekuje wszystkim za porady
Rafał A.(antek) - |6 Lip 2007|, 2007 19:19
i wywalic filtr przeciwpyłkowy...
gulonek - |30 Lip 2007|, 2007 21:39
| mattii76 napisał/a: | | peterson jestes wielki!!!!! to byly zapchane i zabrudzone weze odplywowe...a aja dzisiaj zaraz po pracy zamiast przeczytac posty to wziolem sprawy w swoje rece i strzykawka od gory wylewalem wode.... awystarczylo 25 sekund i wszystko gra dziekuje wszystkim za porady |
Witaj
Podpowiedział bys Mi ja te przewody sie czysci (przedmuchuje) czy cuś??
Pershing - |30 Lip 2007|, 2007 22:51
Musisz je po prostu czyms przepchac np. kawalkiem drutu czy co tam innego wejdzie
feluke - |31 Lip 2007|, 2007 00:41
| gulonek napisał/a: | | mattii76 napisał/a: | | peterson jestes wielki!!!!! to byly zapchane i zabrudzone weze odplywowe...a aja dzisiaj zaraz po pracy zamiast przeczytac posty to wziolem sprawy w swoje rece i strzykawka od gory wylewalem wode.... awystarczylo 25 sekund i wszystko gra dziekuje wszystkim za porady |
Witaj
Podpowiedział bys Mi ja te przewody sie czysci (przedmuchuje) czy cuś?? |
http://fordscorpio.co.uk/acdrain.htm
Jak ktos nie umie szprechac po angielsku to trzeba z wezykow powycagac te zaworki z pomaranczowa gumka i je dokladnie oczyscic z brudu ktory sie tam zebral. Powinny miec wolny przelot przez siebie bez jakis zwezek itp.
Potem wsadzic je spowrotem w weze i juz moza zapomniec o problemach z chlupotaniem przy uzywaniu klimy.
Ja bym jeszcze posprawdzal odplywy spodszybia. Takie gumowa klapki najdujace sie kolo akumulatora i duzej skrzynki bezpiecznikow.
gulonek - |31 Lip 2007|, 2007 07:49
Dzieki FELUKE
|
|