Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Nadwozie - Rysy na masce

gronel - |20 Cze 2007|, 2007 11:01
Temat postu: Rysy na masce
Stała się tragedia, dzisiaj rano wychodzę z domu a tu psiyna mojego ojca siedzi sobie na przedniej masce, prawię zemdlałem.
Często widuję mojego kota który siedzi na dachu samochodu, ale on nie jest groźny, bo nie używa pazurków, ale pies to małe przegięcie, myślałem że mu łepek ukręcę jak zobaczyłem maskę - prawie cała porysowana.
Rysy nie są głębokie, ale chyba nie dadzą się spolerować zwykłą pastą polerską.

Mam takie pytanko, do wszystkich którzy już mieli takie ryski, jak można je zniwelować i przede wszystkim jakimi środkami ??

Proszę o pomoc, bo jak nic nie zrobię z tymi ryskami zostaje mi tylko złapać pupila mojego ojca za nogi i nim wypolerować maskę :)

Struna - |20 Cze 2007|, 2007 11:03

gronel napisał/a:
bo jak nic nie zrobię z tymi ryskami zostaje mi tylko złapać pupila mojego ojca za nogi i nim wypolerować maskę :)
to to wogóle powinieneś w pierwszej kolejności zrobić :) a co do rys to powinno pójść jakimś G3 albo TEMPO.
Stefen - |20 Cze 2007|, 2007 11:06

Spróbuj pastą BRIL dość mocno ściera(uważaj jak to robisz) ale powinna usunąć rysy, po moim psie usunęła
Cossi86 - |22 Cze 2007|, 2007 20:25

pasta polerska TEMPO, wosk koloryzujący, politura = piękne auto ;)
Miszcz - |22 Cze 2007|, 2007 21:05

gronel napisał/a:
złapać pupila mojego ojca za nogi i nim wypolerować maskę :)

Eeeee tam :wink: Sprzedaj go do baru chińskiego :wink: :P

Srebrny - |23 Cze 2007|, 2007 08:27

A jak pies pójdzie do ojca na skargę? :-d
fructon - |30 Cze 2007|, 2007 07:47

wszystko zależy od rodzaju lakieru i głębokości uszkodzeń
Kuzyn - |30 Cze 2007|, 2007 09:40

Tak to jest jak zwierzętom pozwala się rządzić w domu! Współczucia i powodzenia z polerką
Titanos - |17 Lut 2008|, 2008 15:25

a co zrobic jesli pasta nie pomaga? sa jakies inne sposoby poza przemalowaniem calego elementu za kosmiczne pieniadze? bo mam juz troche glebszych rys do bialosci na moim ciemnym lakierze, glownie od kluczyka jakichs gowniarzy... no i jakies odpryski tez by sie znalazly. Co z tym fantem mozna by zrobic bo strasznie mnie bola te niedoskonalosci zewnetrzene :( zwlaszcza na ciemnym lakierze to bolesnie widac...
Kuzyn - |17 Lut 2008|, 2008 16:45

Jak zrobisz zaprawką do z daleka nie będzie widać. Niestety tylko z daleka. Jeśli to maska to ma na pewno mase odprysków od kamyczków. Zastanów się nad polakierowaniem całej, tylk wtedy będzie porządnie wyglądać.
__Robert__ - |18 Lut 2008|, 2008 20:34

Titanos, a co Ty chcesz polerować jak lakier zdarty do podkładu, jedyne wyjście to tylko pomalowanie całej maski, a pupila, no cóż, trzeba pilnować.
kondzio508 - |18 Lut 2008|, 2008 23:36

__Robert__ napisał/a:
Titanos, a co Ty chcesz polerować jak lakier zdarty do podkładu, jedyne wyjście to tylko pomalowanie całej maski,.
robert ma racje njlepiej polakierowac cala maske bedzie jak nowa.:)

__Robert__ napisał/a:
a pupila, no cóż, trzeba pilnować.

jak on weszedl na te maske? :shock: