| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Lusterka skladane ??
Ujek - |10 Sty 2005|, 2005 08:33 Temat postu: Lusterka skladane ?? witam mam takie pytanie chialbym se niekiedy pojechac na myjnie automatyczna bo w niedizele zamkniete sa reczne wiec czy da sie zlozyc lusterka z modelu 94r ?? bo ja probowalem ale nei chcialem czegos urwac bo slabo cos to widzialem
mmmk - |10 Sty 2005|, 2005 09:00
ja nigdy nie skladam i nie urywa. rocznik 90. w sierrce tez nie urywalo.
pozdrawiam
maciek
Marcin - |14 Sty 2005|, 2005 16:25
te szczotki to nawet nie ruszą lusterek, pozatym w starej budzie lusterek się nie składa tylko odgina i za chwilę same wracają na miejsce
Struna - |14 Sty 2005|, 2005 16:32
Nie tylko w starej - w pzejściówce to samo. Nie trzeba składać lusterek do automatycznej myjki - nic im sie nie stanie. A wogóle to ten post nie powinien się w FAQ pojawić i prosze jakiegoś admina lub subadmina o przeniesienie - a userów o zwracanie uwagi gdzie i co piszą.
Marcin - |14 Sty 2005|, 2005 18:02
w zasadzie to połowa postów nadaje się do FAQ....
marow - |15 Sty 2005|, 2005 01:32
Generalnie chyba w scorpio lusterka się nie składają... miałem scorupę z '88 i zawsze na myjni automatycznej myłem nigdy nie składając lusterek i nic mi nie urwało....:)) i teraz myję i mam wieloryba i też nic nie składam więc chyba tak powinno być, nie??
2.0 16v kombi ghia '95
Rafał A.(antek) - |15 Sty 2005|, 2005 15:41
skłądaja sie ale sa na spręzynie i nie pozostaja w pozycji złozonej tylko powracaja do normalnej. Sprezynamocna, wiec mozna mocno naciskac, niep owinno sie nic urwac, chyba ze cos macie popsute.
sierars1 - |15 Sty 2005|, 2005 18:37
Kiedyś myłem na szczotkach i podziękowałem po pierwsze rysują i nikt nie zaprzeczy a po drugie raz niestety urwało mi lusterko a za drugim razem zrobiło mi polerke zamiast na feldze to na lakierze i podziękowałem za szczoty.
Poszedłem zrobić awanture na stacji to pani powiedziała że odpowiedzialności nie biorą i żebym sobie przeczytał regulamin.Więc pozostaję przy ręcznej dobrze umyją i jeszcze poządnie wytrą i za mniejsze pieniądze.
Pozdrawiam
Jacek M.
SIERARS1 2.9 24V COSWORTH
Marcin - |15 Sty 2005|, 2005 19:43
zgadzam się ze sierars1, w starej budzie byłem kilka razy zimą w myjni automatyczniej i więcej nie poajdę na szczotki, szkoa lakieru i pieniędzy, lepiej conajwyżej umyć lampy i poczekać aż będzie +2st. i umyć przed domem
kuba - |17 Sty 2005|, 2005 10:26
To jest święta prawda, nie myć na automatach.
Pershing - |17 Sty 2005|, 2005 23:27
Tia kiedys pojechalem na myjnie po raz pierwszy i ostatni jak mialem jeszcze "kwadrata". Porysowali mi dach i skonczyla sie moja przygoda z myjniami. Teraz biore wiaderko z woda i szamponem i sam myje. Mam swiety spokoj: idealnie umyte i za darmoche
mmmk - |18 Sty 2005|, 2005 01:38
ja mylem przed chwila na myjni. jak brzydki byl przed tak jest i po. lusterka prawego nie mialem i nie mam dalej(jest w trakcie skladania i zakladania ogrzewania). nawet nie pamietalem,ze mialem taki kolor samochodu. koszt 12 zl i po 5 min czysty. recznie nie myje bo mnie rysy na lakierze wkurzaja.
pozdrawiam
maciek
p.s. jak bym go kiedys polakierowal to moze zmienie zdanie
|
|