| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Trzeszczenie w desce rozdzielczej....
czachus77 - |28 Maj 2007|, 2007 11:18 Temat postu: Trzeszczenie w desce rozdzielczej.... Cześć,
od pewnego czasu zauważam, że w zakresie 2000-3000 obr/min. z deski rozdzielczej dobiega trzeszczenie, jakieś hurgotanie Powyżej 3000 obr - cisza.... Jest to upierdliwe, bo zaj....głośne. W desce nie ma jakichkolwiek linek, żeby mogło coś pęknąć. Wydaje mi się, że to obrotomierz tak harczy. Z kolei mój szwagier (też ma Skorupę-taka sama, ten sam rocznik), mówi, że przy tym harczeniu zauważył jak jechał moją Skorupą, że drży pedał sprzęgła. I nie wiem o co kaman.....
Proszę o podpowiedzi jak zlikwidować to harczenie, może ktoś miał podobny problem i czy to może być jakoś skorelowane ze sprzęgłem ????
Paweł
fiebik - |28 Maj 2007|, 2007 11:22
| czachus77 napisał/a: | | Proszę o podpowiedzi jak zlikwidować to harczenie, może ktoś miał podobny problem i czy to może być jakoś skorelowane ze sprzęgłem ???? | skorelowane, to raczej nie jest, ja zaczął bym poszukiwania od poduszek pod silnikiem i skrzynią biegów.
Stefen - |28 Maj 2007|, 2007 14:16
czachus77, Ja miałem bardzo podobny objaw trzeszczało w okolicach radia, lewarka zmiany biegów, okazało się ze poduszka pod skrzynia się rozleciała, po wymianie wszystko wróciło do normy.
simon samit - |29 Maj 2007|, 2007 09:00
mam rade tak jak z tymi od tej zywicy moze radio w samochodzie masz za cicho zrob je glosniej i wszystko zniknie
sprawdz poduszki
|
|