| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Pomocy immobilaiser w przejsciowce padl!!!
maniekpl21 - |24 Maj 2007|, 2007 19:22 Temat postu: Pomocy immobilaiser w przejsciowce padl!!! I stalo sie,mam immobilaiser z pilota przekrecilem stacyjke wcisnalem przycisk i nic nie kreci walczylem tak z dwie godziny w koncu laweta i kieszen chudsza o 200pln .A dokladniej to problem wyglada tak ze po przekreceniu stacyjki wciskam guzik dioda mryga jak wciskam i slychac jest pykniecie(wczesniej bylo pykniecie i potem odpalal czyli jakby wylaczal imo)ale za nim nastepne na moj chlopski rozum to wydaje mi sie ze to drugie to takie jakby go z powrotem uzbrajal i nie kreci.Rozlaczalem aku bo moze mu sie odwidzi wymienilem baterie w pilocie juz nie mam pomyslu pozostaje mi tylko wasza pomoc albo elektryk a sprawa jest pilna bo auto jest mi potrzebne do pracy a wizja elektryka mnie troche cenowo zaczyna przerazac,moze da sie go naprawic samemu albo odlaczyc bo nie jest mi on potrzebny
[ Dodano: 2007-05-24, 21:02 ]
A moze serwis ford da rade naprawic i czy moze orientuje sie ktos jaki to moglby byc koszt?
[ Dodano: 2007-05-24, 22:17 ]
wiec dalej zle wpisalem w szukajke immobilaiser zamiast immobilizer i czesci tematow nie przeczytalem choc i tak nie znalazlem odpowiedzi ale domyslow kilka rozrusznik modul immobilizera tylko niech ktos mi wytlumaczy co to sa te zimne luty bo elektronik nie jestem wiec nie wiem
[ Dodano: 2007-05-25, 21:29 ]
bardzo dziekuje za w pełni wyczerpujace odpowiedzi ale juz znalazlem przyczyne calego zamieszania i nie byl to na cale szczescie immobilizer choc wszystko na to wskazywalo oczywiscie wedlug mnie i kilku moich znajomych.Problem tkwil w spaleniu szczotkotrzymacza czy jak to tam zwia czyli uzwojenia wraz z szczotkami które sie razem stopily a doszedlem do tego w bardzo prosty sposob biorąc auto na pych i zapalil ,wiec wniosek byl jeden-rozrusznik, znajomy mechanik naprawil usterke za 130pln wraz z czesciami ,wiec temat immobilizer padl uwazam za zamkniete oczywiscie dziekuje wszystkim Pomocnym
ford2fast - |5 Wrz 2011|, 2011 12:11
Fakt , dużo w Ogólnym jest tematów które powinny być w dziale Problem
|
|