| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - ASO Forda i gumowe weze paliwowe;)
sobolaqe - |31 Gru 2004|, 2004 17:36 Temat postu: ASO Forda i gumowe weze paliwowe;) witam
niestety wczoraj mialem przykra niespodzianke.
wyjechalem na szybkie zakupy i strzelil mi przewod paliwowy;(
odpalilem samochod i chodzil strasznie nie rowno, podnosze maske a tam fontanna benzyny.
niestety niemam odciecia pompy paliwa jak przelacze na gaz, wiec sila rzeczy bylem uziemiony. kolega mnie sciagnal do domu i dzisiaj od rana zabralem sie za szukanie tych przewodow.
stwierdzilem ze z ciekawosci do ASO zadzwonie bo ile moze glupi gumowy waz kosztowac. jak sie okazalo calkiem sporo, komplet(waz do silnika i powrot, te gumowe odcinki pod maska, jeden ma z 30 cm drugi z 40 cm kosztuja w ASO 449 zł !!!
podziekowalem i w sklepie motoryzacyjnym na osiedlu kupilem 8mm zbrojony przewod paliwowy po 10,50 zł za mb ;D
zmontowalem i mam nadzieje ze juz sie obejdzie bez niespodzianek.
Marcin - |31 Gru 2004|, 2004 18:01
no w aso tak to zazwyczaj jest, niedość, że mają drogo to jeszcze nie mają połowy części na stanie.... ostatnio byłem wyrabiać nowe kluze do scorka, przez telefon wszystko cacy, jak przyjechałem to surowych kluczy nie mieli i: dzwoń pan po nowym roku... no comment
fotoretter - |15 Cze 2011|, 2011 17:06
Sory ze takiego dziadka odkopuje, oglądałem przewody hamulcowe rdza zjada ostro, od razu sie przyjrzałem paliwowym tu uuuu też nie ciekawie. Mowa o tych pod autem. Ale temat jakoś nie popularny, że mam pecha czy nadgorliwy aż natto jestem?
W temacie przewodów gumowych warto je obejrzeć , bo ostatnio wymieniałem od powietrza (mógł brać lewe do gazu i dla spokoju).
A wcześniej od chłodnicy miedzy silnikiem a przegrodą dotykał silnika przepalił i w korku w lato zagotował zagotował płyn.
gufer-posepny - |15 Cze 2011|, 2011 18:04
paliwowe to Tomek Z cały odcinek wymienił na takie plastikowe . od pompy do silnika . oczywiście dwa .
kat - |15 Cze 2011|, 2011 20:52
tekalany na metry i po sprawie
wymiana wszystkich od razu
fotoretter - |16 Cze 2011|, 2011 08:59
wymieniał ktoś, jaka średnica wew? 4mm, 6mm ? czy nie ma to znaczenia, jaka średnica jaka firma go progukowała
z tego co mierzyłem sred zew 8mm
|
|