Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Wnętrze + klimatyzacja - KLIMATRONIK 95r

Hes - |13 Maj 2007|, 2007 11:14
Temat postu: KLIMATRONIK 95r
Witam, mam problem z klimatyzacją, od pewnwgo czasu sam włącza się kompresor klimy mimo iż pokrętła nie są ustawione na AUTO ani też na nawiew na przednią szybę. Klima cały czas pracuje i nie można jej wyłączyć oraz wieje ciepłym powietrzem. Przyciski regulacji temperatury ustawione są na LO lub 17 (próbowałem różnych opcji). Prosze o fochową pomoc. Dzęki.
fiebik - |13 Maj 2007|, 2007 22:12

próbowałes zrobic reset klimatronika?
Hes - |21 Maj 2007|, 2007 19:11

nie, nie próbowałem bo nie mam pojęcia jak to zrobić
mazi - |21 Maj 2007|, 2007 20:09

a ja potrzebuje pomocy i porady co mam zrobic jak klima jest sprawna nabita i w ogole jak bylem u goscia co robi klime to sie okazalo ze cos mi jej nie zalacza i nie ma tego strzalu co jest zwykle jak sie klima wlacza obroty nie zwiekszaja sie itp i on mi kazal jechac do jakiegos elektryka samochodowego czy ktos ma kogos takiego we wroclawiu albo mogl by polecic mi tu w okolicy dolnegoslaska? przez dwa dni po wizycie u niego mi chodzila bo na zlaczke na zderzaku ktora idzie do osuszacza popryskal wd-40 ale jak ja juz sprobowalem tego samego niestety to sie nie udalo bezpieczniki mam sprawne wszystko ok klima chodzila i przestala nie wiem gdzie szukac na co moglem to prysnalem wd 40 kazda mozliwa zlaczka ale nic to samo co z absem jak wilgotno to swieci co za badziewie ten samochod !! a chcialem auto z klima.. brak slow
fiebik - |21 Maj 2007|, 2007 23:04

Hes napisał/a:
nie, nie próbowałem bo nie mam pojęcia jak to zrobić

TUTAJ znajdziesz instrukcję (czasami w punkcie piątym tez trzeba przytrzymac obydwa przyciski) :one: