| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Odpowietrzanie układu hamulcowego
dipe30 - |21 Kwi 2007|, 2007 21:47 Temat postu: Odpowietrzanie układu hamulcowego Witam mam nastepujace pytanie wymieniłem wezyki w przednich hamulcach i zpowietrzym mi sie układ i nieda sie go odpowietrzy nic nigdzie nie cieknie , jak odpowietrzam przez chwile jest ok a po przejechniu maru metrow pedal robi sie mieki.
Podejrzewam ze mogla sie zapowietrzyc pompa i mam ptytanie czy w tej sytuacji da sie to samemu odpowietrzyc jesli tak to jak to zrobic mam przejciowke 93 r.
zgory dziek z odpowiedz...
mmmk - |22 Kwi 2007|, 2007 00:09
a nie pekl Ci przypadkiem wezyk od wspomagania?? byly juz takie przypadki na forum w tym i ja. tyle,ze to nie mialo by nic wspolnego z zapowietrzeniem no ale niedzialajace serwo tez powoduje,ze pedal jest miekki i hamulcow prawie brak
simon samit - |22 Kwi 2007|, 2007 01:07
chlopie da sie troche wyobrazni zalozyc werzyki na odpowietzniki i postawic bytelke z chydrolem i pedalowac i tak mozesz zrodic najpiwrw tyloba kola na raz a potem przod a zobacz jak ci pompa pompuje wiesz moze siadla jak mi kiedys cos sie z nia spier.i mompowala tylko ze w jakos w druga strone po wymianie jast oki
dipe30 - |22 Kwi 2007|, 2007 08:24
Pompa jest raczej ok poprostu przy odpowietrzaniu nie dolalem odpowiedniej i losci hydrolu i zasalo powietrze dlatego mysle ze to pompa sie zapowietrzyla, a moze zle odpowietrzalem czy robic to na wlaczonym silniku czy jak jusz sam niemwiem a niechce jechac odrazu do mechanika bo zartaz wymisli niewiadomo co . A tak na marginesie hamulce dzialaja tylko slabo i to mnie martwi
Struna - |25 Kwi 2007|, 2007 09:28
skoro łyknęła powietrza to odpowietrz cały układ jeszcze raz.
|
|