| |
Ford Scorpio Team Forum mi³o¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - ale pech ! od czego zacz±æ??
marcin_wlkp - |23 Gru 2004|, 2004 07:09 Temat postu: ale pech ! od czego zacz±æ?? Witam
Pierwszy raz mnie moje autko zaskoczy³o (akurat przed ¶wiêtami!!!).
Jadê sobie grzecznie do pracy (2,0 DOHC ASB '90) i tu nagle zagas³ i siê kula na Drive) no to szybciutko zachamowa³em i próbuje go odpaliæ na Neutralu notabene.
Z odpalaniem chych³a³ i chych³a³ az w koncu poszed³.
My¶le sobie, mo¿e co¶ nie tak z LPG prze³±czy³em na Benzynkê i to samo przejecha³ z 200m znów zgas³. Jako¶ zakulalem siê na parking zak³adowy.
Na postoju znów jako¶ chych³a³em i w koncu odpali³em pochodzi³ z minutke i zgas³.....
Qrde ju¿ siê zgrza³em jak dojadê do domu z roboty!
I ju¿ my¶le od czego zacz±æ ¿eby to naprawiæ?
Co moze byæ przyczyn±?
Dziêkuje za pomoc
Pozdrawiam
jasam - |23 Gru 2004|, 2004 07:50
Ja nie mam pojêcia, ale sprawd¼ najg³upszy z powodów (paliwo), bo czasami mo¿na tego nie wzi±æ pod uwage i czlowiek sie martwi (jasam tak mia³em)
Tymczasem pociesze Cie ¿e jeszcze dzieñ d³ugi i mo¿e kto¶ co¶ doradzi.
Pozdrawiam i ¿ycze dobrego dnia!
marcin_wlkp - |23 Gru 2004|, 2004 08:04
Niestety tak samo siê dzieje zarówno na benzynie jak i na gazie....
Czyli problem paliwa raczej ma³o prawdopodobny
Gierap - |23 Gru 2004|, 2004 12:34
Chyba na pocz±tek to ¶wiece,przewdoy,to bym sprawdzi³,pó¼niej co tam z filtrami bo to tak¿e wa¿ne...
marcin_wlkp - |23 Gru 2004|, 2004 13:10
te¿ tak my¶la³em
tym bardziej, ¿e dzi¶ jest odwil¿ i bardzo wilgotno
a nie pamiêtam kiedy by³y wymieniane przewody i ¶wiece
Dziêkujê
Pershing - |23 Gru 2004|, 2004 14:18
Zgadza sie jest wilgotno ale skoro silnik zlapal temperaturke to cala wilgoc powinna odparowac. Moim zdaniem to nie beda przewody
VIK - |23 Gru 2004|, 2004 15:36
mo¿e czujnik po³o¿enia wa³u korbowego??
Staszek - |23 Gru 2004|, 2004 16:04
Nale¿y z czym¶ to skojarzyæ np. z temperatur± modu³u zap³onu, czy po odpaleniu czas jazdy jest mniej wiêcej taki sam , mo¿e "koñpiuter" szwankuje ,bo je¿eli to nie ma zasady to szukaj wiatru w polu,
U mnie identuczny numer robi³ niechlujnie zamontowany imobilajzer (lub jako¶ tak to siê nazywa) wtyczka do modu³u s³abe styki mia³a
|
|