| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - Spryskiwacze reflektorów
Dep - |4 Kwi 2007|, 2007 00:28 Temat postu: Spryskiwacze reflektorów Witam,
udało mi się zdobyć spryskiwacze do świateł Scorpio 1995r.
Czy może ktoś przesłać mi fotke w którym miejscu je montować - głównie chodzi o otwór w zderzaku bo nie wiem czy pod zderzakiem są miejsca do zamontowania standardowo czy trzeba bedzie coś dorboić i niechciałbym by psikały mi gdzię na boki;-)
Pozdrawiam
Kuzyn - |4 Kwi 2007|, 2007 00:49
Piękny awarcik sobie sprawiłeś Ładne te skorupki od tyłu.
Zdążyłem zauważyć że są dwa rodzaje zderzaków i są one inaczej wyprofilowane w miejscu spryskiwacza. Ale może masz taki jak u mnie:
www.kuzyn17.republika.pl/psikawka.jpg
Pozdrawiam
Marcin - |4 Kwi 2007|, 2007 21:05
Dzisiaj wlazłem pod auto i sobie oblukałem dokaldnie zderzak od wewnątrz....
Nie wiem jak toto wygląda w wersji ze spryskami, ale u siebie nie widziałem, żeby gdzieś było miejsce do zamocowania sprysków (tzn jakieś dziury, zatrzaski czy coś takiego)
fiebik - |4 Kwi 2007|, 2007 23:00
jeżeli masz wersję z halogenami, to napewno jest do czego przykręcic spryski, to jest plastik integralna częśc zderzaka, w którym siedzą halogen i kierunkowskaz. są dwa otwory do których przykręca się siłowniczki z dyszami sprysków. natomiast otwory w zderzaku te, którymi spryski wysuwają się na zewnątrz trzeba sobie wyciąć, od spodu u mnie były leciutkie fabryczne nacięcia. nie zapomnij odrazu zmienić zbiorniczka na płyn przy okazji zdjętego zderzaka, bo bez zdejmowania zderzaka wymiana tego zbiorniczka - to massakra.
Marcin - |5 Kwi 2007|, 2007 08:03
Waldi, miałbyś możliwość cyknięcia mi fotki jak toto wygląda w oczatym przed liftem? Bo za cholere nie mogę se tego wyobrazić (po uprzednim obejrzeniu u siebie) jak toto jest tam mocowane.
fiebik - |5 Kwi 2007|, 2007 08:53
| Marcin napisał/a: | | Waldi, miałbyś możliwość cyknięcia mi fotki jak toto wygląda w oczatym przed liftem? | hmm... to będzie bardzo upierdliwe, bo musiał bym znowu dać auto do zdejmowania zderzaka. zrobię to, dla ciebie ale poświętach.
Marcin - |5 Kwi 2007|, 2007 08:59
A od spodu się nie da włażąc pod auto?
bigdaaddy - |5 Kwi 2007|, 2007 09:03
Dziś będe właził, to może uda mi sie zrobić.
fiebik - |5 Kwi 2007|, 2007 13:11
| Marcin napisał/a: | | od spodu się nie da włażąc pod auto? | jak wymieniali mi siłownik, to zrobili to na podnośniku bez zdejmowania zderzaka, ale dostęp jest przepitolony ździebko.
bigdaaddy - |5 Kwi 2007|, 2007 13:50
Marcin, zdjecia wyslalem Ci na maila. Jak wymieniałem siłownik, to wyjąłem reflektor. Wtedy jest bardzo dobry dostep.
Marcin - |5 Kwi 2007|, 2007 14:06
Pięknie dziękuję.
Widzę, że toto po skosie idzie, tera czaje o co chodzi. Rzeczywiście, żadnej filozofii tam nie ma. Ino skołować siurawki i montować i ewentualnie wyżynarka do plastiku
fiebik - |5 Kwi 2007|, 2007 14:23
| Marcin napisał/a: | | Rzeczywiście, żadnej filozofii tam nie ma. Ino skołować siurawki i montować i ewentualnie wyżynarka do plastiku | toć jak mówiłem (pisałem) to nie wierzyliśta
za to ja mam inny problem jak skołować elektrykę i rozgryźć co muszę kupić, żeby od strony elektrycznej uruchomić dołożone spryski.
Dep - |5 Kwi 2007|, 2007 14:30
Dzięki za wyjaśnienia - jak bede montował to porobie pare fotek i wstawie dla potomnych;-)
Co do dodatkowego sterowania to podpiołem te spryskiwacze pod małą pompke od opla ale... bo kilkudziesięciu sekundach dopiero zaczeły powoli się wysówać... i nie dały rady psikać...
Ale jak odpiołem przewód od spryskiwacza w masce i podpiołem pod spryskiwacz to ładnie wystrzeliło;-)
tylko chyba zakupie używaną pomke od Scorpio by nie piskały mi się lampy za każdym razem gdy psikam szybe.
fiebik - |5 Kwi 2007|, 2007 14:41
| Dep napisał/a: | | tylko chyba zakupie używaną pomke od Scorpio. | no właśnie w tym problem tkwi. ja wymieniłem zbiornik i dołozyłem oryginalną nowa pompkę do sprysków świateł. ona wytwarza duże ciśnienie i tak ma być, nie można zastosować byle jakiej pompki bo efekt będzie właśnie taki: | Dep napisał/a: | | to podpiołem te spryskiwacze pod małą pompke od opla ale... bo kilkudziesięciu sekundach dopiero zaczeły powoli się wysówać... i nie dały rady psikać... |
problem jest jeszcze jeden, że w tym wieloorybie gdzie spryski na oczy są oryginalnie - od pompki tych sprysków idzie oddzielny gruby kabel i znika gdzieś we wiązce (pytanie jest - gdzie idzie). mój elektryk twierdzi, że jak podłączę tą pompkę do kabla od sprysków na szyby to nie tylko będą: | Dep napisał/a: | | piskały mi się lampy za każdym razem gdy psikam szybe. | , ale jest też duże ryzyko, że albo ten kabel, albo bezpieczniki, albo przekaźniki, coś nie wytrzyma i będzie się wiecznie przepalać, lub też będą zbyt duże spadki napięcia w za cienkim kablu i pompka też nie da odpowiedniego ciśnienia, jakie powinna dać.
więc okazuje się to nie takie proste jak by się wydawało, samo dołożenie oryginalnej pompki to jeszcze nie wszystko, trzeba zasilić ją odpowiednio grubym kablem i odpowiednio zabezpieczonym.
Marcin - |5 Kwi 2007|, 2007 14:47
A może by zrobić to na dwóch przekaźnikach ustawionych w szeregu.
Sterowanie pierwszego z włącznika świateł, drugiego z włącznika sprysków. Plusa wciąć z aku i puścić przez przekaźniki, a mase z jakiejś śrubki mocujacej zderzak czy coś w ten deseń.
[ Dodano: 2007-04-05, 14:48 ]
Tylko, że wtedy siurawki będą działały jednocześnie ze spryskami szyb
fiebik - |5 Kwi 2007|, 2007 14:59
w instrukcji stoi napisane o przekaźniku sprysków reflektorów R31 niebieski - za schowkiem. ale narazie nie mogę go napierzyć nawet w wielorybie z fabrycznymi spryskami na światła.
Dep - |5 Kwi 2007|, 2007 15:01
Przedchwilą zrobiłem tak (bo wtedy testowałem jeden spryskiwacz)
podpiołem sie dwoma spryskiwaczami świateł i nie odłączałem spryskiwaczy szyby...
no i za małe ciśnienie na 4 spryskiwacze... szyby w normie ale nie ma dużego ciśnienia na lampy - tylko psika sobie jakby ktoś...
chyba bez drugiej pompki się nie obejdzie;-)
zapytam się tej osoby od której dostałem te spryskiwacze moze on coś wie - czy jest tam druga pompka...
mmmk - |5 Kwi 2007|, 2007 15:04
no i tak to niby dziala w orginale ale plynu wtedy tak na moje oko mk2 zuzywa okolo 2/3 wiecej a czy wysokocisnieniowa pompka nie wypryska jeszcze wiecej to juz nie wiem. jak wyjalem bezpiecznik od wycieraczek i spryskow lampowych to prawie plyn przestalem dolewac a poprzednio to zuzywal go tyle co paliwa prawie . wiec jak ktos se sam to podlacza i umie to zrobic to tez bym osobne wlaczniki do tego zrobil
Dep - |5 Kwi 2007|, 2007 15:06
no racja - już sie dowiedziałem;-)
jak ktoś ma spryskiwacze do świateł to ma przy zbiorniczku drugą pomkę wstawioną...
jeżeli nie to trzeba trafić zbiorniczek z dwiema pompkami lub sama pomke i kombinować;-)
no i do tego mała elektryka;-)
fiebik - |5 Kwi 2007|, 2007 15:11
| Dep napisał/a: | chyba bez drugiej pompki się nie obejdzie;-)
zapytam się tej osoby od której dostałem te spryskiwacze moze on coś wie - czy jest tam druga pompka... | o Jezu Dep, czytasz nasze posty w ym temacie ciut wyrzej?
zaprawdę powiadam ci jest tam potrzebna druga (i inna od tej co daje na szyby) pompka. ale musisz mieć tez inny zbiornik na płyn w którym są otwory do tych wszystkich pompek + do czujnika poziomu razem 3 specjalne otwory w zbiorniczku - no i jest on około dziesięcio litrowy (a nie, jak w wersjach bez sprysków na oczy pięcio litorowych).
[ Dodano: 2007-04-05, 15:13 ]
| Dep napisał/a: | | no i do tego mała elektryka;-) | no własnie i to jest wcale nie taki mały problem, żeby dobrze to zasilić, jak nie jest fabrycznie wyprowadzone.
bigdaaddy - |5 Kwi 2007|, 2007 16:51
TU jest schemat jak to powinno byc podlaczone.
Jason - |5 Kwi 2007|, 2007 17:10
| fiebik napisał/a: | | około dziesięcio litrowy | 11 litrów chyba
Ktoś myslał o osobnym włączniku na spryski swiateł. W obecnej sytuacji ( całodobowa jazda na swiatłach) przydałoby sie cos takiego, bo jak wiadomo spryski na swiatła działaja z właczonymi swiatłami wiec ile razy bedziecie chcieli spryskac szybe na swiatła tez poleci, a to jak pisał mmmk zrzera hektolitry płynu.
Wogole takie rozwiazania (psikanie na swiatła przy właczonych swiatłach) to chyba standartowy wymysł bo u mnie w Alfie jest podobnie.
Pozdrawiam
mariusz_technik - |7 Kwi 2007|, 2007 16:21
no wlasnie o to chodzi, ze jak masz swiatla wylaczone, to znaczy ze ich nie uzywasz, a wiec nie musza byc umyte
fiebik - |7 Kwi 2007|, 2007 22:27
| mariusz_technik napisał/a: | | no wlasnie o to chodzi, ze jak masz swiatla wylaczone, | no teraz to i tak traci znaczenie bo bedą ciagle włączone
bigdaaddy - |8 Kwi 2007|, 2007 08:22
| fiebik napisał/a: | | no teraz to i tak traci znaczenie bo bedą ciagle włączone |
Wiec ciągle powinny być czyste, a skoro lejemy plyn na szybe żeby ją oczyścić, to światła pewnie też sa brudne i trzeba je umyć. Szczególnie jak ktoś ma ksenony
grzechu913 - |8 Kwi 2007|, 2007 08:43
dokladnie tak t dziala a pompka musi miec wieksze cisnienie od tej co do szyby bo inaczej nie wypcha spryskiwaczy na swiatla ,albo jak wypcha o gory to siknie jak...
Rafał A.(antek) - |8 Kwi 2007|, 2007 14:40
sam dokladalem spryski i wiem co i jak podlaczyc, 2 kable banał i przekaznik czasowy bedacy za schowkiem na rekawiczki pod klapka (niebieski bodaj) zerkne u siebie, moge w wolnej chwili kazdemu wytlumaczyc, jedyne co potrzeba to ten przekaznik i juz, mysle ze w ASO mozna dostac niema co kombinowac.
Marcin - |9 Kwi 2007|, 2007 11:24
Mógłby mi ktoś powtierdzić czy ta pompka nadaje się do spryskiwania reflektorów?
http://sklep.intercars.co...86-001-002C.jpg
grzechu913 - |9 Kwi 2007|, 2007 11:42
mozliwe ze sie nadaje ale z tego co wiem to u mnie jest z 1,5 raza wieksza od tej co to szyby
fiebik - |9 Kwi 2007|, 2007 12:57
| Marcin napisał/a: | | Mógłby mi ktoś powtierdzić czy ta pompka nadaje się do spryskiwania reflektorów? | tak, kształtem z fotki wygląda identycznie jak oryginał do naszych wielorybów (jak bys se kupował to zalecam od razu dokupienie nowej uszczelki do zamocowania pompki w zbiorniczku)
Marcin - |9 Kwi 2007|, 2007 12:59
To zwykły oring jest czy coś specjalistycznego?
fiebik - |9 Kwi 2007|, 2007 13:02
| Marcin napisał/a: | | To zwykły oring jest czy coś specjalistycznego? | to nie jest oring, taka kształtna pasująca gumka. zamówiłem i kupiłem normalnie w sklepie - groszowa sprawa.
mmmk - |9 Kwi 2007|, 2007 13:18
no to chyba 4 zl kosztuje jezeli wejscie pompki do baniaka jest takie samo jak zwyklej pompki szybowej ale w gdyni w fordowskich sklepach nikt tego na miejscu nigdy nie ma a szkoda nie zalozyc nowej gumki bo pozniej moze wykapywac caly plyn... a robic to samo 2 razy?? bez sensu ale ja oczywiscie tak mialem
fiebik - |9 Kwi 2007|, 2007 13:46
| mmmk napisał/a: | | jezeli wejscie pompki do baniaka jest takie samo jak zwyklej pompki szybowej | różnią się, więc nie są takie same.
[ Dodano: 2007-04-09, 20:26 ]
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | mysle ze w ASO mozna dostac niema co kombinowac. | masz może numer np FINIS tego przekaźnika? bo cos na telefon nie moge się dogadac z tym aso.
Marcin - |24 Kwi 2007|, 2007 14:11
W niedzielę testowałem moje sprykiwacze reflektorów (poprzez podłaczenie na krótko do aku)... działają... ale jest jedno ale.... Do spryskiwania szyby wysuwają sie równocześnie, zas po spłukaniu chowają się jeden po drugim. Tak powinno byc czy mają chować się jednocześnie?
Struna - |25 Kwi 2007|, 2007 10:01
| Marcin napisał/a: | | Tak powinno byc czy mają chować się jednocześnie? | idealista
Marcin - |25 Kwi 2007|, 2007 10:54
No czasami mam przebłyski idealizmu...
Jason - |25 Kwi 2007|, 2007 15:35
| Marcin napisał/a: | | Tak powinno byc czy mają chować się jednocześnie | u mnie chowały sie jednoczesnie
Struna - |25 Kwi 2007|, 2007 15:39
| Jason napisał/a: | | u mnie chowały sie jednoczesnie | no to teraz chłopaka nakręciłeś i połowe auta rozwali, żeby mu się chowały w miarę równo
Jason - |25 Kwi 2007|, 2007 15:42
mam nawet nagrane gdzies, moge zademonstrowac
Struna - |25 Kwi 2007|, 2007 15:48
| Jason napisał/a: | mam nawet nagrane gdzies, moge zademonstrowac | to GO podejrzewam całkowicie dobije
Marcin - |25 Kwi 2007|, 2007 17:43
| Struna napisał/a: | | to GO podejrzewam całkowicie dobije |
Nie dobije tylko zmotywuje
| Jason napisał/a: | | mam nawet nagrane gdzies, moge zademonstrowac |
dawaj filmika
Miszcz - |25 Kwi 2007|, 2007 17:47
Tylko Marcin, nie bądź przesadnie dokładny Dla własnego dobra przyjmij sobie jakąś dopuszczalną granicę błędu. Powiedzmy, że różnica w czasie ich chowania się może wynosić max 15 milisekund Inaczej to spać nie będziesz mógł przez te spryski
Marcin - |25 Kwi 2007|, 2007 18:00
Jason - |25 Kwi 2007|, 2007 18:17
| Marcin napisał/a: | | dawaj filmika | a pracie bardzo
http://img531.imageshack....=scorpiody1.flv
Marcin - |25 Kwi 2007|, 2007 18:22
No ładnie.... cza będzie się podoktoryzować w majowy weekend
Dzięki za filmik
fiebik - |26 Kwi 2007|, 2007 00:12
no toć na filmiku wyraźnie widać, że prawy minimalnie szybciej sie chowa
mmmk - |26 Kwi 2007|, 2007 07:49
spoko da sie zrobic tylko trzeba kilka metrow wezykow i cos co reguluje szybkosc i cisnienie przeplywu plynu przez wezyki. potem trzeba zakupic palete plynu do spryskiwaczy i metoda prob i bledow doprawadzic to do idealnego idealu... zejdzie pewnie z tydzien moze uzywana pompka tego nie wytrzyma i sie skonczy no ale beda chodzic rowno...
Marcin - |26 Kwi 2007|, 2007 13:07
A po co paleta płynu jak ja prawie nad rzeką mieszkam
mmmk - |26 Kwi 2007|, 2007 19:02
no to chyba,ze tak bo woda zdrowiej ale tak powaznie to rowno nie chowaja sie nawet w nowych samochodach
fiebik - |27 Kwi 2007|, 2007 01:47
ja to jestem szczęśliwy, ze wogóle działają
Marcin - |28 Kwi 2007|, 2007 15:00
No i działają siurawki jak należy.... potrzebny był kompresor, agrawka, wiadro wody, zimowy płyn do spryskwiaczy z biedronki (czyli zamarzający na szybie przy -3*). Najpierw spryski przedmuchałem (każdy z osobna) potem do przygotowanego do przedmuchiwania wężyka nalałem trochę płynu do sprysków, I ponownie dmuchnąłem kompresorem... Spryski sprawdzane pojedynczo działały rewelacyjnie. Jednak po złożeniu wszysttkiego tak jak być powinno znowu jeden nie sikał.... Bo kuracji agrawką nadal nie sikał... to zagiąłem wąż od tego dobrego i puściłem pompkę jeszcze raz. Przy nastepnej próbie oba spryski działały już równo.
mmmk - |28 Kwi 2007|, 2007 15:45
tylko juz wiecej tego nie ogladaj bo jutro znowu okaze sie,ze 1 chowa sie szybciej niz 2...
feluke - |30 Kwi 2007|, 2007 23:52
Tak dla jaj zrobilem sobie poszukiwania w XXXXXXX tego wynalazku. Pompka byla w wielu modelach, Mondeo, Fiesta, Focus, Transit i jeszcze troche do zasilania spryskow na reflektory.
Przy okazji zapytalem sie forda ile kosztuja czesci.
Jeden spryskiwacz - 355,02
Pompka - 274,50
Poprostu nie mam pytan.
Kevin Xy - |1 Maj 2007|, 2007 02:46
a na cholere Ci spryskiwacz skoro winienes miec wycieraczke ??
Marcin - |1 Maj 2007|, 2007 07:30
| Kevin Xy napisał/a: | | a na cholere Ci spryskiwacz skoro winienes miec wycieraczke ?? |
Bo wieloryba kupuje
| feluke napisał/a: | | Pompka - 274,50 |
Pompka w intercarsie 130zł - muszę ino dla pewności spisać numery z mojej pompki i i porównać z pampką z IC.
| feluke napisał/a: | | Jeden spryskiwacz - 355,02 |
Fakt tutaj już lekki hardkor się zaczyna, ale jak się trafi okazję to można cały zestaw kupić za niewielkie pieniądze
Miszcz - |1 Maj 2007|, 2007 08:47
| feluke napisał/a: | Jeden spryskiwacz - 355,02
Pompka - 274,50 |
Za taką cenę to się kupi pół Wieloryba na części
grzechu913 - |1 Maj 2007|, 2007 12:29
a nie ma ktos do sprzedania tych zaslepek na spryskiwacze swiatel
Marcin - |1 Maj 2007|, 2007 13:53
Być może za niedługo będę miał dostęp do większych ilości, ale to się jeszcze okaże.
tomasz - |1 Maj 2007|, 2007 16:58
| Marcin napisał/a: | | Być może za niedługo będę miał dostęp do większych ilości, ale to się jeszcze okaże. |
witam Marcin jesli to wypali to pisze sie na sztuk 2 - robiac zderzak okazalo sie ze moj wieloryb posiada kompletna instalacje jesli chodzi o spryskiwacze na reflektory
Marcin - |1 Maj 2007|, 2007 17:46
Spoko spoko, będę pamiętał. Tyle, że to potrwa jakis bliżej nieokreslony okres czasu.
feluke - |1 Maj 2007|, 2007 20:51
Czy XXXXXXX z VIN'u pokazuje spryskiwacze w opcjonanym wyposazeniu? Jezeli tak to pod jaka nazwa?
Jak by ktos mogl na PW skrobnoc swoj VIN jezeli ma orginalne spryskiwacze.
Marcin - |1 Maj 2007|, 2007 20:55
pokazuje.
tomasz - |2 Maj 2007|, 2007 10:04
witam Marcin mam pytanko masz mozliwosc sprawdzenia po numerze VIN calosci wyposazenia
pisalem kiedys na ogolnym ale brak odzewu a na linkach do ktorych sa odniesienia nie udalo mi sie sprawdzic - jesli masz taka mozliwosc to plis oto moj numer VIN WFOFXXGAGFRR39012
[ Dodano: 2007-05-02, 14:30 ]
dzieki Marcin dostalem info na temat wyposazenia (musze tylko sprawdzic to samopoziomujace sie zawieszenie) skladam toze podziekowania dla feluke za pomoc w tym samym temacie
will - |15 Wrz 2007|, 2007 17:51
Panowie dzisiaj przy wymianie przekładni ( duże podziękowania dla Grzechu913 odwalił kawał roboty) została odnalezionia niespodziewajka.Okazalo sie ze mam spryski reflektorów o czym nie wiedziałem poniewaz poprzedni wlasciciel wymienil zderzak na ten bez otworow.Chcialbym teraz otworzyc im droge na swiat skoro juz wszystko jest.Czy ktos ma jakis patent jak dziurki wywiercic aby nie zniszczyc zbytnio zderzaka i lakieru ???
fiebik - |16 Wrz 2007|, 2007 12:55
| will napisał/a: | | Czy ktos ma jakis patent jak dziurki wywiercic aby nie zniszczyc zbytnio zderzaka i lakieru ??? | w zderzaku od wewnetrznej strony są zaznaczone miejsca na wycięcie otworów. u mnie majster najpierw wyciercił otwór a potem pojechał takim obracającym sie kamieniem ściernym.
will - |16 Wrz 2007|, 2007 13:12
Czy ktoś się orientuje czy można gdzieś nabyć zaślepki na spryski przednich reflektorów???Czy to towar raczej ciężki do zdobycia ???
tomasz - |16 Wrz 2007|, 2007 15:02
| will napisał/a: | | Czy ktoś się orientuje czy można gdzieś nabyć zaślepki na spryski przednich reflektorów???Czy to towar raczej ciężki do zdobycia ??? |
zztop mial ale razem ze spryskami - same zaslepki raczej ciezki teamt nikt nie sprzedaje osobno a w aso to cena porazka ja juz szukam od maja - ale Marcin kiedys wspomonal ze moze bedzie mial wieksza ilosc zaslepek ?
no to ja mam pytanko czy bez zaslepek spryski dzialaja tzn czy spryskuja w reflektor czy wszedzie tylko nie w niego ?
will - |16 Wrz 2007|, 2007 16:42
| tomasz napisał/a: | | no to ja mam pytanko czy bez zaslepek spryski dzialaja tzn czy spryskuja w reflektor czy wszedzie tylko nie w niego ? |
Zaslepki moim zdaniem to tylko po to zeby ladnie calosc sie komponowala.spryski bez zaslepek dzialaja na pewno.pozdro.
zztop2 - |16 Wrz 2007|, 2007 16:55
| will napisał/a: | | Zaslepki moim zdaniem to tylko po to zeby ladnie calosc sie komponowala.spryski bez zaslepek dzialaja na pewno.pozdro. | tak jak napisales sluza tylko jako dekoracja
na sprzedaz mam tylko komplet czylu spryski + zaslepki
Stefen - |16 Wrz 2007|, 2007 17:25
| zztop2 napisał/a: | | na sprzedaz mam tylko komplet czylu spryski + zaslepki |
a ile byś chciał za taki komplecik??
tomasz - |16 Wrz 2007|, 2007 18:16
| Stefen napisał/a: | | zztop2 napisał/a: | | na sprzedaz mam tylko komplet czylu spryski + zaslepki |
a ile byś chciał za taki komplecik?? |
z tego co bylo na forum Stefan to jest jeszcze inny zbiornik miesci 11 l plynu i chyba inna pompka
Stefen - |16 Wrz 2007|, 2007 18:17
wiem ze jest inna pompka bardziej wydajna, i chodzi mi ile chce za ten cały zestaw
fiebik - |16 Wrz 2007|, 2007 18:22
no i "magiczny" przekaźnik, który siedzi sobie za schowkiem od strony pasażera
Stefen - |16 Wrz 2007|, 2007 18:30
oj czepiacie się chodzi mi oto ile chciałby zztop za taki komplet gotowy do montażu, jak bym to założył i tempomat to chyba bym mial wszystko co było dostępne do scorpio
zztop2 - |16 Wrz 2007|, 2007 18:38
| Stefen napisał/a: | | oj czepiacie się chodzi mi oto ile chciałby zztop za taki komplet gotowy do montażu, | zazwyczaj chce 250 jak ma
ale wlasnie wszystko wyszlo
Stefen - |16 Wrz 2007|, 2007 18:44
| zztop2 napisał/a: | | Stefen napisał/a: | | oj czepiacie się chodzi mi oto ile chciałby zztop za taki komplet gotowy do montażu, | zazwyczaj chce 250 jak ma
ale wlasnie wszystko wyszlo |
szkoda
zztop2 - |16 Wrz 2007|, 2007 18:45
ale tylko wygladac jak cos znowu bdzie
mmmk - |16 Wrz 2007|, 2007 18:49
zaden ford nie ma wszystkiego co w fordzie byc moze bo to... ford...
zztop2 - |16 Wrz 2007|, 2007 18:55
| mmmk napisał/a: | | zaden ford nie ma wszystkiego co w fordzie byc moze bo to... ford... |
kurka jeszcze zeby bylo jakies racjonalne wytłumaczenie
a tu nic ford to ford
feluke - |16 Wrz 2007|, 2007 21:02
| mmmk napisał/a: | zaden ford nie ma wszystkiego co w fordzie byc moze bo to... ford... |
Niedlugo Wielorybek bedzie miec wszystko oprocz przewietrzenia kabiny... o ile uporam sie z elektryka ktora doprowadza mnie do szefskiej pasji.
Rafał A.(antek) - |16 Wrz 2007|, 2007 23:26
aneta ma wszystko
Zysio - |17 Wrz 2007|, 2007 10:55
a szpryski na lampy zalozyla?
Struna - |17 Wrz 2007|, 2007 11:20
| Rafał A.(antek) napisał/a: | aneta ma wszystko | nei ma gitary namalowanej na masce ( a zapewne wie o co mi chodzi )
|
|