Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

LPG - GAZ - AG AUTOGAS-INSTALACJA HOLENDERSKA

sebol11 - |27 Mar 2007|, 2007 09:31
Temat postu: AG AUTOGAS-INSTALACJA HOLENDERSKA
Witam!!! Wie ktoś może gdzie w Warszawie lub okolicach można wyregulować instalację AG AUTOGAS??? Zależy mi na tym ,gdyż samochód pali 20/100 LPG przy spokojnej jeździe...
Kevin Xy - |27 Mar 2007|, 2007 18:30

szczerze ?? nigdzie !!
chociaz moze Ty znajdziesz, bo u mnie nikt nie potrafil zrozumiec

Rafał A.(antek) - |8 Kwi 2007|, 2007 14:03

AG autogaz czy Vialle zobacz co masz dokladnie? w warszawie jest jedna fiorma co to robi o ile wiem ale czy AG tez nie jestem pewien
lewy - |29 Kwi 2007|, 2007 22:25

sebol11, mam to samo dziadostwo i nigdzie nie można tego wyregulować. autko jest strasznie zmulone na gazie i oczywiście jest to wina komputera który steruje dawką. Nie wiem czy samemu niel zmobilozować środków pienięznych i nie kupić jakiegoś zestawiku do sprawdzania instalacji gazowych holenderskich. jednak nie malo ich jezdzi w polsce i napewno sie przyda.
Jeden z gazowników powiedział mi że wystarczy coś takiego ale nie wierze w to bo przeciez takie tanie to raczej nic nie zrobi dobrego.
sprawdz sam http://allegro.pl/item186...wersja_usb.html

Stefan - |30 Kwi 2007|, 2007 00:19

Witam! Zrob dobre zdjecie tej instalacji albo podaj wiecej informacji na ten temat. :one: Pozdrawiam.Stefan.
Marcin - |30 Kwi 2007|, 2007 03:18

Zdjęcie to podstawa, o ile mi wiadomo AG nie robi instalacji holenderskich tylko jakieś puzle z różnych producentów. Tutaj jest strona z ich ofertą, http://agcentrum.com.pl/samochodowe.php czyżby chodziło o mistrala?
lewy - |20 Maj 2007|, 2007 21:08

sebol11, ja juz postanowiłem i wymieniam caly sterownik na inny. Zestawy cenią się około 300 zł a napewno zyskujesz na mniejszym zużyciu gazu. Kupiłem interfejs który opisywałem wyżej i muszę przyznać że na niektórych instalacjach potrafi ładnie zgrać się i można wszystko ustawić precyzyjnie. Laptopik i kabel i jazda. Wszystko jest zmieniane w czasie rzeczywistym więc frajda z samodzielnego ustawiania jest ogromna.

Osobiście polecam taki :
Zestaw Sterownik Gazu LPG AL-700 oraz Emulator 4 cylindrowy AL-304U

i wtedy można dużo rzeczy ustawić a głównie cut-off precyzyjnie ustawiasz i działa to wszystko pięknie.
Wkrótce u siebie na taki zmieniam i opiszę relacje z ustawiania i dostrajania.

sebol11 - |29 Maj 2007|, 2007 08:56

Znalazłem magika co robi te instalcje.Włożyłem 600zł w naprawę i nie do końca jestem zadowolony niestety...Ma problemy na niskich obrotach i czasem gaśnie bez powodu podczas jazdy...Lewy a ile Ci pali samochód po tej całej operacji i ile palił wcześniej?
lewy - |31 Maj 2007|, 2007 22:37

sebol11 napisał/a:
Znalazłem magika co robi te instalcje.Włożyłem 600zł w naprawę i nie do końca jestem zadowolony niestety...Ma problemy na niskich obrotach i czasem gaśnie bez powodu podczas jazdy...Lewy a ile Ci pali samochód po tej całej operacji i ile palił wcześniej?

powiem Ci szczerze ze z uwagi na male dziury w budżecie narazie postanowiłem odłożyć zakup innego komputerka do gazu. Wymieniłem silniczek krokowy i musze przyznać ze teraz pali mnie bo 12-15 litrow gazu chociaż na gazie mi teraz gaśnie bo mam gdzieś lewe powietrze a nie moge znaleźć gdzie. Słyszę tylko jak syczy przy dodawania gazu ale nie mogę znaleźć.
Wcześniej palił mi gazu bardzo duuuużo bo zaczynało się od 18 litrów do 25 przy ciężkim bucie.

sebol11 - |5 Cze 2007|, 2007 13:46

lewy napisał/a:
"...Wcześniej palił mi gazu bardzo duuuużo bo zaczynało się od 18 litrów do 25 przy ciężkim bucie.

Heh to mi tyle samo palił...Teraz mam inny problem.Tak mi gaz naprawili ,że cały silnik wymieniam...Pozdr.

fiebik - |11 Cze 2007|, 2007 00:25

sebol11 napisał/a:
Tak mi gaz naprawili ,że cały silnik wymieniam...
o rany... to ja chyba jednak se daruje naprawiania gazu ;)
Stefan - |11 Cze 2007|, 2007 00:42

Witam!
sebol11 napisał/a:
Tak mi gaz naprawili ,że cały silnik wymieniam...
-to kolega powinien sie pochwalic gdzie takich"zdolnych"trafil.
fiebik napisał/a:
to ja chyba jednak se daruje naprawiania gazu
-taniej"wyrwac z korzeniami" jak w takim warsztacie naprawiac.
sebol11 napisał/a:
Znalazłem magika co robi te instalcje.Włożyłem 600zł w naprawę i nie do końca jestem zadowolony niestety...Ma problemy na niskich obrotach i czasem gaśnie bez powodu podczas jazdy
- to za co placiles?Moze "wolnych obrotow" fachman nie policzyl? :one: Pozdrawiam.Stefan.