| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Klimatyzacja Scorpio 96
hainer - |19 Mar 2007|, 2007 13:55 Temat postu: Klimatyzacja Scorpio 96 Witam wszystkich.
Mam od kilku dni problem z moją klimatyzacją automatyczną w Scorpio 96r. Szukałem na forum odpowiedzi ale nie znalazłem więc zakładam nowy temat.
W mojej klimie nie można zmienić zadanej temperatury ani na stronie pasażera ani kierowcy, tak jakby przyciski się zablokowały ( nie można ani zwiększyć ani zmniejszyć zadanej temp). Można ręcznie regulować prędkość nawiewu lub wyłączyć dmuchawę. Naciskając przycisk od obiegu wew. odejmuje mi wskazanie temp. po lewej stronie, a naciskając przycisk od włączania klimy obniża się zadana temp po prawej stronie. Co jakiś czas przyciski się odblokowują na parę sekund i można wszystko ustawić a po chwili znowu nie działają. Zdemontowałem panel klimy ale wszystko wygląda na ok. Czy ktoś ma może pomysł co z tym zrobić?
Hainer
Ps Dokąd idzie ta biała wiązka kabli z panelu klimy (może na drugim końcu tego kabla coś mi się poluzowało ).
Szuler - |19 Mar 2007|, 2007 14:16
Reset klimy da się zrobić? Jak nie próbowałeś jeszcze to od tego zacznij (opis jak to zrobić leży gdzieś na forum).
Pozdrawiam
Szuler
hainer - |19 Mar 2007|, 2007 18:22
Jak pisałem czasami przyciski od regulacji temp działają ( na chwilke ) i wtedy zrobiłem reset klimy ale nic to nie pomaga. Po chwili znowu się zablokuje i nie da się nic zmienić ani zrobić ponownego resetu. Co ciekawe ( jak Już pisałem ) w momencie zablokowania się przycisków regulacji temp przycisk od obiegu wew. i wył/zał klimy działają w ten sposób że obniżają temp (po ich naciśnięciu każdy po swojej stronie ) zamiast wywoływać funkcje im przypisane. Powoduje to,że w aucie mam lodówke ( bo do momentu jak pozostałe klawisze się na chwile odblokują nie mogę zwiększyć temp). Musze wtedy wyłączyć dmuchawe na 0 i liczyć na cud odblokowania się regulacji. Wtedy szybko ustawiam na 22 stopnie i pilnuje żeby mi sie nikt klimą nie bawił. Może ktoś miał takie same objawy i sobie z tym poradził.
Przy resecie klimy nie wywala mi żadnych błędów. Może nie kontaktuje mi ten biały pasek z przewodami, który wpada gdzieś w konsole środkową ( ten podpięty pod panel ster. klimy). Czy ktoś wie do czego to włazi ( może do modułu sterowania klimą ) Jak się do tego dostać żeby sprawdzić tą wiązkę kabli ?
Hainer
fiebik - |21 Kwi 2007|, 2007 01:50
łatwiej chyba na początek pozyczyc od kogoś panel i podmienić, jeżeli będzie to samo,to dopiero szukac dalej.
|
|