Ford Scorpio Team
Forum mi³o¶ników samochodu marki Ford Scorpio

Wnêtrze + klimatyzacja - Pod³okietnik Mk1. Jak go wyj±c?? PILNE!!!

xman17 - |9 Mar 2007|, 2007 14:27
Temat postu: Pod³okietnik Mk1. Jak go wyj±c?? PILNE!!!
siemka. ch³opaki, mam pod³okietnik u go¶cia za grosze i nie wiem jak go wyj±æ. bardzo prosze jezeli ktos moze tylko jak najszybciej, niech mi zapoda fotke powiedzmy od gory i mi zaznaczy gdzie sa srubki i jak go zdjac.

i jeszcze lampki do srodka jak wyjac?? tzn te co oswietkaj± nogi w srodku i te co sa na drzwiach?? pozdrawiam i czekam na odpowiedz. pozdro, Grzesiek

Struna - |9 Mar 2007|, 2007 14:53

pod³okietnik - wyjmujesz popielniczkê i tam masz dwie ¶ruby, dwie lub trzy w schowku pod³okietnika i dwie z boków ( mniej wiêcej w po³owie ) , do tego zwalasz maskowanie rêcznego ( dwie ¶rubki pod klapk± schowka ) i wtedy masz jeszcze dwie ¶ruby przytwierdzaj±ce pod³okietnik do tunelu - chyba tyle.
xman17 - |9 Mar 2007|, 2007 14:56

dzieki wielkie. musze sobie to wydrukowac... hehehe zeby nie zapomniec. aha a powiedz mi, lampki oswietlaj±ce nogi w srodku, i lampki co sa jak sie drzwi otworzy... jak to wyjac jeszcze??
Struna - |9 Mar 2007|, 2007 14:57

na zatrzaski s± wciskane wiêc delikatnie podwa¿aj i wyjd±.
xman17 - |9 Mar 2007|, 2007 14:59

a kabli ile wziasc?? heehe bo mam mozliwosc calosci.. tylko nie wiem czy jest sens...

i ktoredy idzie kabel od zapalniczki tej tylnej w podlokietniku?? i ile jego uwalic??

Struna - |9 Mar 2007|, 2007 15:01

do zapalniczki idzie pod pod³okietnikiem wiêc sobie we¼ ile chcesz. a reszta to we¼ ca³o¶æ z drzwi od s³upka.
marcys - |9 Mar 2007|, 2007 15:05

nie lepiej wziac cale fure?
xman17 - |9 Mar 2007|, 2007 15:07

ale mi sie nie oplaca... nie ma motora juz, skrzyni, zawiechy, czesci paru juz nie ma, srodek w skorze jest, decha chyba. wiem ze srodek chyba prawie caly zostal... a mi sie nie oplaca bo gosciu bedzie chcial pewnie kolo tysiaka za nia... wiec wiesz... pomozcie mi tylko bo ja za okolo godzine bede wyjezdzal do niego... i chce wiedziec co mam i jak wyj±æ :D bardzo was prosze... bo nie chce nic zepsuc...
Struna - |9 Mar 2007|, 2007 15:08

jaka ta skóra ? i w jakim stanie ?
xman17 - |9 Mar 2007|, 2007 15:11

to byla srebrna habeta, skora nie wiem ale jak bede dzisiaj to sie dowiem. mi do sierry nie podejdzie chyba a mimo to ja bede mial siedzonka z zaglowkami od sierry... wiec wiesz...
boro_10in1 - |9 Mar 2007|, 2007 15:43

W przej¶ciówce mam pod³okietnik od MKI i nie jest przykrêcany z boku,tylko w schowku i pod popielniczk±.Wiem,bo w przejsciówce jest przykrecany po bokach,a tamten ¿eby przykrêciæ to musia³em dorobiæ takie listwy plastikowe po bokach,wywierciæ w nich otwory i dopiero przykrêciæ.
Struna - |9 Mar 2007|, 2007 15:47

boro_10in1 napisa³/a:
W przej¶ciówce mam pod³okietnik od MKI i nie jest przykrêcany z boku
bo pewnie ju¿ kto¶ odkrêci³ - fabrycznie jest równie¿ przykrêcony z boku.
droidboo - |5 Kwi 2007|, 2007 23:15

Witam,
Kupi³em sobie pod³okietnik w³a¶nie ten, który mia³ xman17, ale wyszed³ mi problem. Nie popatrzy³em dok³adnie i okaza³o siê, ¿e nie pasuje mi za bardzo, w moim scorpio (buda z 85r) ta ca³a czê¶æ, gdzie jest radio i zapalniczka wygl±da inaczej, mianowicie dó³ schodzi ku przodowi samochodu i siê zag³êbia, a za mieszkiem zmiany biegów jest jeszcze taka pó³eczka. Pod³okietnik, który kupi³em jest za krótki i trochê inaczej mocowany. Da siê wymieniæ ca³y pas (ten z radiem) od drzwi do drzwi? Chodzi mi o to, czy w ogóle to da siê zamocowaæ, bo nie orientujê siê, czy mocowanie w mojej scorupie mocowanie od tego pasa jest inne ni¿ w scorupach z seryjnym pod³okietnikiem. Jutro moze zrobie zdjêcie, to zapodam tutaj.

xman17 - |6 Kwi 2007|, 2007 00:57

hmm to mi sie dziwne wydaje.... bo to bylo ze skorupy 89 wyciagane wiec problemow nie powinno byc... ale jak cos to sie wykombinuje cos... :) no problem :) pozdr
marcys - |6 Kwi 2007|, 2007 08:25

nascie razy pisane ze wersje z podlokietnikiem maja inna konsole srodkowa. ponoc jako komplet sie da zamontowac i pasuje.
xman17 - |6 Kwi 2007|, 2007 10:22

czyli wychodzi na to ze jak potrzebujesz jeszcze kosole... ale tylko srodkowa jest potrzeba do tego?? czyli tu gdzie jest radio, schowek itp. tylko dolna czesc?? bo jak tak to mialbym chyba takie cus z listwa drewniana od ghia pozdr :)
Kevin Xy - |6 Kwi 2007|, 2007 10:55

masz wersje Cl, z malym poklokietnikiem
wysoki podlokietnik zaczynal sie w wersji gl i tam dol kokpitu jet inny- zmien calosc lacznie ze schowkiem

droidboo - |6 Kwi 2007|, 2007 16:36

Dziêki za podpowied¼, wymieniê ca³o¶æ... no i okaza³o siê dzisiaj, ¿e mam jeszcze do wymiany tylni lewy b³otnik, bo mi go trochê dzisiaj go¶æ fabi± przebudowa³ :029: