| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Przekaznik pompy paliwa
Filemon - |23 Lut 2007|, 2007 06:58 Temat postu: Przekaznik pompy paliwa kurcze gdzies to widziałem kiedys na forum ale nie moge znalezc prosze napiszcie mi gdzie znajde przekaznik od pompy paliwa poniewaz przestała wczoraj pracowac pompka bezpiecznik z tyłu wcisniety oczywiscie rozumie ze trzeba zbiornik wywalac aby dojsc do pompy tak
Marcin - |23 Lut 2007|, 2007 07:23
Przekaźnik jest w skrzynce bepzieczników koło akumulatora, taki duży zielony. (Polecam ściągnąć instrukcję ze strony www.ford-scorpio.prv.pl - dział schematy )
Żeby dostać się do pompy masz 2 możliwości....
1) [metoda hardkorowa] Wycinasz kątówką dziure w bagazniku i masz wieczysty dostęp do pompy.
2) [metoda niehardkorowa, ale od cholery roboty, ale przyjazna dla auta] - Zdejmujesz bak i dopiero wtedy szukasz pompy.
Filemon - |23 Lut 2007|, 2007 07:37
wielkie dzieki marcinie
Tritan - |23 Lut 2007|, 2007 08:42
| Marcin napisał/a: | ) [metoda hardkorowa] Wycinasz kątówką dziure w bagazniku i masz wieczysty dostęp do pompy.
2) [metoda niehardkorowa, ale od cholery roboty, ale przyjazna dla auta] - Zdejmujesz bak i dopiero |
Ja bym to dał na odwrót.(hrdkorem jest wycinać dziurę w karoseri zeby dostać się do pompy) Jak nie masz paliwa w baku 1 h ze ściągnięciam baku wymianą pompy założeniem baku w jedną osobę jak masz benzyne to we dwie jest łatwiej . Megalith moze potwierdzić
Struna - |26 Lut 2007|, 2007 10:24
| Marcin napisał/a: | | 2) [metoda niehardkorowa, ale od cholery roboty, ale przyjazna dla auta] | hmmm, nie jest tak źle - robiłem to sam w sobotę ( w baku ponad ćwiartka wachy więc był ciężkawy ) ale w sumie poszło bardzo gładko - 2h roboty niecałe mi to zajęło.
|
|