| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - otwiera mi się sam bagarznik
inmar - |12 Gru 2004|, 2004 23:17 Temat postu: otwiera mi się sam bagarznik Jak kupiłem auto to dopiero koledzy z tąd uświadomili mnie że bagażnik jest też zamykany z centralnego.Po rozebraniu okazało się że jest rozłączona kostka więc ją złączyłem.Niestety okazało się że podczas jazdy sam się otwiera na myjni automatycznej też zrobiłem se z bagażnika oczko wodne .Został siłownik sprawdzony przez dwuch elektryków i jest OK ale jeden mówi że może być gdzieś jakieś zwarcie na kablach i znalezienie może trochę kosztować.Czy ktoś może w tej sprawie coś doradzić ?
Rafał A.(antek) - |13 Gru 2004|, 2004 04:37
mysle ze moge. U mnie najpierw było ok, pozniej sam sie otwierał, a poźniej przestał wogole sie otwierać. I tak bylo dluugo ( przypiekla sie ecwka i po nacisnieciu przycisku wogole nie reagowała. W miedzyczasie wyjołem cały zamek, wyczyściłem całosć, wyczyściłem wyłaczniki i zmontowałem. Później kupiłem nowy siłownik. Wszytko bylo ok, ale po jakis 3 miesiącach zaczoł znów świrować. Tj otwierał sie sam, w momencie zapalania silnika. Dostawał impuls. Jak wsiadłem , zapaliłem, otworzył sie, wysiadłem, zamknołem to juz było ok. Dalej nie walczyłem , bo sprzedałem samochód.
Moim zdanim albo przycina sie przycisk. zacina wyłacznik, albo cos grubrszego z elektyka (waroiuje modół centralnego, i alarmu, albo skrzynka bezpieczników)
Zoczoł ym od wymontowania zamka, wyczyszczenia i posprawdzania. Jak nie to modół alarmu, jak nie to ... moze jakis elektryk
TCQ - |15 Gru 2004|, 2004 10:02
Ja miałem ten sam problem, odłączyłem centralny i otwieram kluczykiem, za dużo roboty z naprawą, a miałem dość wybiegania na skrzyżowaniu i zamykania go
Struna - |21 Gru 2004|, 2004 00:39
To ja mam jeszcze taką ciekawostkę - nie wem czy każde stare scorpio tak ma ale mój ma. Jak mi się blokował ten rygielek zamykający w zamku i tak niby zamykał ale tak ledwo ledwo i na nierównościach potrafiłsię otworzyć to wtedy gasło mi też auto, jak odpaliłem na otwartym bagażniku to ok - już spoko mogłem jechać ale jak zamknąłem klapę odpaliłęm i jadąc znowu się otwarło - samochód momentalnie gasł - alarm jakiś czy cooo ale przesmarowałem zamek i po kłopocie.
kuba - |21 Gru 2004|, 2004 07:45
Doradzam Ci : odepnij to w diabły, a kufer otwieraj z kluczyka.
|
|