Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - drgania całego auta po ok 20 minutach jazdy

grugby - |15 Sty 2007|, 2007 14:59
Temat postu: drgania całego auta po ok 20 minutach jazdy
Witam. Ostatnio pojawił sie w moim mk1 dziwny problem i co gorsza powtarza sie codziennie. Po około 20...30 min jazdy zaczyna przy prędkosci około 90km i większej drgać całym autem. Próba przyspieszenia do większej prędkości skutkuje wiekszymi drganiami. Są one tak silne że narywa całym autem. Po zwolnieniu do około 50 ustaja. Po ponownej próbie i przełączeniu sie na wyższy bieg powracają znowu i jazda musi odbywać sie do prędkości okolo 60/70 km/h. Miał ktoś podobny problem...??? Dodam jeszcze że to wszystko dzieje sie po rozgżaniu sie silnika i skrzyni. Bo jedzie normalnie w zakresie temperatury początkowej nawet do 180.[/b]
bigdaaddy - |15 Sty 2007|, 2007 15:42

Sprawdz czy hamulce sie nie grzeja. Mialem kiedys tak w oplu, po ujechaniu kilkunastu kilometrow zaczynalo buda trzasc i sie okazalo ze tylny zacisk trzyma.
maksV6 - |29 Sty 2007|, 2007 16:09

sprawa jest prosta ...
wybieraj trasy do 15 minut :)

Joanna - |29 Sty 2007|, 2007 16:22

Nie wiem ,czy to może być to ,ale ja miałam tak samo takie same objawy,jak kupowałam auto gościu co od niego brałam właśnie mnie uprzedził ze muszę wymienić tłumik drgań przy wymianie skrzyni wymieniono też ten tłumik i teraz autem mi nie czepie.Jeżeli to inna nazwa to proszę o poprawienie mnie ale jak kupowałam części do skrzyni to powiedziałam o taką nazwę tłumik drgań i mi dał coś takiego gumowego sprzedał :P Może u ciebie jest to samo co u mnie ?? :one: