| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - Opel Astra 1.6 92r. problem z LPG!!!
arisko - |13 Sty 2007|, 2007 23:26 Temat postu: Opel Astra 1.6 92r. problem z LPG!!! Posiadam Astre z 92r. z automatycznym przełącznikem gazu wszystko było ok przełanczał sie gaz nawet w bardzo niskich temperaturach i działał bez zarzutu problemy zaczeły sie w sierpniu gdy samochód na benzynie zrobił sie bardzo słaby a po przełączeniu na gaz od razu gasnie chyba ze się zagrzeje silnik wtedy działa, chciał bym dodać ze na gazie ma wiekszą moc niż na benzynie co dziwne. Kolejny problem to taki że gdy już zagrzeje się silnik i jedziemy na gazie po jakis 10-15 km. zaczyna szarpac samochodem tak jak by cos odcinało dopływ paliwa to samo dzieje się gdy jedziemy na benzynie z tym ze trzeba wciskac pedał gazu do samej podlogi bo ma sie wrazenie ze silnik zaraz zgasnie. Kolejny problem jaki zauważyłem z tym osłabnięciem i szarpaniem to gdy pada deszcz lub gdy jest wilgotne powietrze samochodem szarpie juz po 10 metrach a na benzynie słabnie gdzies po 50 metrachdodam również że gdy jest zimny silnik to samochód gaśnie gdy sie rusza na benzynie no i silnik na gazie nie równo pracuje. Naprawde nie wiem co może być tego przyczyną pomóżcie i z góry dziękuje i pozdrawiam.
Księgowy - |13 Sty 2007|, 2007 23:32
może popytaj tu: www.astra.supermedia.pl
tam trochę więcej osób ma astry
maross442 - |13 Sty 2007|, 2007 23:48
| Księgowy napisał/a: | | tam trochę więcej osób ma astry |
no z pewnością
Stefan - |14 Sty 2007|, 2007 00:08
Witam! Sprawdz czy parownik(reduktor) goracy. Pozdrawiam.Stefan.
Kevin Xy - |14 Sty 2007|, 2007 00:13
a jakie masz kable ?? ojciec ma corse i u niego na beni tak bylo- mimo nowych kabli z cewki byl pekniety
Seba - |14 Sty 2007|, 2007 00:26
A to szarpanie przy jezdzie z rowna predkoscia to moga byc swiece - a dokladniej jedna z nich
arisko - |24 Sty 2007|, 2007 21:29
świece są OK sprawdzał mechanik chyba że mu sie cos pomyliło
waldasol - |24 Sty 2007|, 2007 23:03
| arisko napisał/a: | | świece są OK sprawdzał mechanik chyba że mu sie cos pomyliło |
hmmmm..... robię w temacie jakiś czas i chyba nie wiem jak się sprawdza świece?
może na oko?
w tym przypadku świece , kable, kopułka i palec rozdzielacza, ew. moduł zapłonu, tak na moje oko
a astry wszelkiej maści, oprócz diesli są bezproblemowe jeśli chodzi o lpg!
Struna - |25 Sty 2007|, 2007 11:06
arisko, z tego co wiem to opel ma tak pojebany sterownik silnika, że jak tylko zapali się lampka check-engine to wpada w tryb awaryjny i nie chce się wtedy wkręcać auto na obroty - jednak w Twoim przypadku winą obarczyłbym układ WN
artek027 - |25 Sty 2007|, 2007 13:43
Astra 1,6 - miałem kiedyś w kombi - szybciej sprzedawałem niż kupowałem - to w ogóle nie chce jeździć - seicento mnie objeżdżalo
[ Dodano: 2007-01-25, 13:48 ]
arisko, na Twoim miejscu zaczął bym od sprawdzenia połączeń kostek zasilających moduł zapłonowy i cewkę potem rozdzielacz , kable WN , świece i czujniki. Jeżeli objaw jest i na gazie i na benzynie to szukaj przyczyny w elektryce i sprawdź jeszcze czy się woda z olejem ( lub olej z wodą ) nie miesza.
[ Dodano: 2007-01-25, 13:50 ]
kolega ma rację - pewnie w FAQ będzią Twoje objawy jako stały problem Astrowiczów
Rafał A.(antek) - |26 Sty 2007|, 2007 02:22
problem w tym ze nie ma zadengo porzadnego forum astry z wiedza merytoryczna, wiekszosc postow dotyczy tuningu wydechuu spojlerow i białych zegarow ew spalania, denna wiedza niestaty a astra wbrew pozorą jest b usterkowa wg mnie malo ekonomiczna i wcale nie tania w czesciach. Jexzdzielm 6miechow i sprzedalem czym predzej
artek027 - |26 Sty 2007|, 2007 08:43
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | ........................... Jexzdzielm 6miechow i sprzedalem czym predzej |
- ja już po dwóch się pozbyłem
arisko - |31 Sty 2007|, 2007 12:52
Problem w tym że autko jezdzi mechanicy "złote rączki" pogrzebią w silniku biorą kase i mowią że jest ok a dalej to samo sie dzieje na trasie można to wytrzymać ale w jezdzie miejskiej to katorga i udręka jak mam gdzies jechać to jestem chory bo tylko czekac jak mnie laweta bedzie sciagac.... oleje mechaników i sam sie za to wezne najwyzej wogole nie pojedzie...
[ Dodano: 2007-02-02, 13:13 ]
wymieniłem płyn w chłodnicy znaczy wylełem stary i wlałem pół na pół woda i jakis płyn który podwyższa temp. wrzenia pisało na nim że też się go stosuje do chłodnic i jeden problem z głowy pali na gazie nawet przy bardzo niskich temp. tak jak kiedys pozostał tylko problem szarpnięć i słabnięcia auta gdy jest zagrzane przeważnie gdy się jedzie z równą predkością wtedy odczówa sie to najbardziej a przy ruszaniu auto jest bardzo słabe. Mam pytanie czy świeca może przestawać działac tylko wtedy gdy jest nagrzana??
|
|