| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - 2,8i i brak iskry. W czym problem??
mokun - |11 Sty 2007|, 2007 12:30 Temat postu: 2,8i i brak iskry. W czym problem?? Kupilem jakis czas temu scorpio 2,8 z ktorego wyjalem silnik, wiazke elektryczna i pompe paliwa. Wszystk jest juz wsadzone do terenowego auta wraz ze skrzynia biegow od scorpio tyle ze manualna. Przy wyciaganiu silnika uszkodzila mi sie kopulka, kupilem wiec nowa firmy beru ale iskry nie ma nadal. Jaka moze byc przyczyna tego ze nie mam za cholere iskry??
Struna - |12 Sty 2007|, 2007 14:31
będzie problem bo kupiłeś chyba najbardziej nietypowy silnik ze scorpio
mokun - |12 Sty 2007|, 2007 16:00
To wiem ale to mi w tej chwili nie pomoze. Dodam jeszcze ze prad idzie z cewki do kopulki ale z kopulki juz nie wychodzi. Moze macie chociaz jakies domysly co to moze byc??
waldasol - |12 Sty 2007|, 2007 21:00
witam!
pytanko do mokun'a - czy wysokie napięcie wychodzi z cewki na kopułkę?
jeśli tak to winna kopułka, w środku powinien być węgielek na sprężynce dotykający do palca. jeśli to jest, to może być też winny palec.
pozdro dla wsjech!!
mokun - |13 Sty 2007|, 2007 00:01
Kopułke kupilem nowa calkiem wiec jest dobra. Palec tez wyglada na caly. Co do modulu to dla mnie dziwne jest to ze przed wyjeciem chodzil a teraz nie. Kwestia jest taka ze silnik stal jakis czas pod wiata bez kopulki i lekko przyrdzewial w srodku. Czy jest tam cos co moze nie miec styku w zwiazku z ta rdzą?? Prad do kopulki dochodzi tylko z niej nie wychodzi.
[ Dodano: 2007-01-13, 16:48 ]
A moze mi ktos powiedziec gdzie ten wynalazek ma modul??
|
|