| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Stuki w okolicy skrzyni
tsztark - |10 Sty 2007|, 2007 08:17 Temat postu: Stuki w okolicy skrzyni Podczas przejazdu np. przez tory słysze wyrażne głuche stuki przy skrzyni tak jakby coś waliło o nadwozie( tunel w którym idzie wał). Od spodu wsztstko sztywne wydech również.w środku odnoszę wrażenie ,że odgłosy najwyrażniej słychać przy wybieraku ASB. Co Wy na to???
Struna - |12 Sty 2007|, 2007 14:39
poduchę pod skrzynią sprawdź.
rademenes14 - |17 Sty 2007|, 2007 12:20
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=13309
poczytaj....;/ miałem podobny problem.....
pozdrawiam
tsztark - |2 Lut 2007|, 2007 09:19
Problem rozwiązany Powodem stuków o których pisałem była śruba mocująca skrzynie do poduchy. Jest to bardzo specyficzne mocowanie, które za pierwszym razem przeoczyłem. Składa się ono jakby z dwuch części. Poducha przykręcona jest śrubą nie bezpośrednio do skrzyni tylko do takiego jakby łącznika. Efektem jest to, że sprawdzając dokręcenie śruby jest ona dokręcona, ale w moim przypadku luz był w miejscu styku tego łącznika ze skrzynią. Trzeba najpierw dokręcić kluczem płaskim łącznik do skrzyni a potem śrubę do łącznika. A już miałem odkręcać cały wydech, zdejmować blaszane osłony i szukać bakterii
adamussco - |2 Lut 2007|, 2007 12:12
tak często jest ze wyprujesz 1/2 samochodu zanim zobaczysz że to bezpiecznik ja tak miałem i człeka szał ogarnia ty miałeś farta
|
|