| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - Siłownik klapy bagażnika
Marcin - |28 Maj 2004|, 2004 07:00 Temat postu: Siłownik klapy bagażnika cześć! jakiś czas temu przy otwarciu kurfa usłyszałem dziwne pęknięcie. jak się później okazało padł taki mały siłownik [chyba pneumatuczny] po prawej stronie. to właśnie ustrojstwo, kiedy działa, zapobiega całkowitemu otwarciu kufra [chodzi o to, żę klapa się tylko uchyla, a nie leci do góry]. a u mnie od razu leci do góry. wczoraj tam zaglądalem i zauważyłem [obmacałem palcami, bo ic tam nie widać], że to ustrojstwo nie jest uszkodzone tylko odczepiło sie od nadkola, ma ktos pojęcie jak to z powrotem założyć.
z góry dzięki
maup - |28 Maj 2004|, 2004 11:11
To powinno byc zaczepione na takiej malej kulce - byc moze to kulka sie oderwala od macierzy i np. tkwi w koncowce teleskopu (znaczy u mnie tak to wyglada w hatchbacku i to jest powszechnie stosowane mocowanie teleskopow)
Marcin - |28 Maj 2004|, 2004 12:01
dzięki, zobaczę co da się zrobić, ale może ktoś ma sedana i ma taki sam problem
Marcin - |28 Maj 2004|, 2004 20:33
po [południu zajrzałem dokładnie co tam jest zrypane, mianowicie siłownik jest mocowany ,pod tapicerką kufra, do prawego błotnika na nity, i te właśnie nity szlaf trafił, ale będe musiał sie wysilić trochę, żeby to zrobić, jak juz zrobi.ę to napisze krok po kroku co się z tym robi
|
|