| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - scorpio 2.9 12V jak zmiejszyc spalanie mi pomoglo
shabu - |26 Gru 2006|, 2006 13:06 Temat postu: scorpio 2.9 12V jak zmiejszyc spalanie mi pomoglo witam chcialem sie podzielic swoim patentem na zmiejszenie spalania w scorpio 2.9 12V a mianowicie polaczylem obie rury te od filtru powietrza w jedna czyli jedna z rur (ta dalsza patrzac od przodu samochodu ) jest wygieta pod duzym kontem przy samej przepustnicy wystarczy uciac ja zaraaz za tym zagieciem ale tak aby mogla naisc po odwruceniiu na 2 rure w tej drugiej z boku wycinamy okragly otworek ipoprostu je laczymy z soba uszczelniamy a mikser przenosimy na filtr oczywiscie trzeba go odwrucic ma to pomuc o tyle ze jesli s 2 rury to na wolnych obrotach sanie wnich jest male i trzeba w miare mocno rozkrecic reduktor kiedy dodamy gazu to ssie jak glupie oprozniajac butle z gazem momentalnie po przeubce nawet na nisich sanie w ruze jest wysokie i mozna zkrecic redukto skutki spaliny nie gryza pali slicznie chodzi niewiem czy nielepiej niz na beni mam automat a na gazie pale gume ze szok a poza ty spalanko z 25 na 15litrow pozdrawiam
zztop2 - |26 Gru 2006|, 2006 13:38
kolego nawiasem mówiac zeźba w g.....nie
Struna - |27 Gru 2006|, 2006 09:08
shabu, patent poniekąd znany, auto faktycznie mniej pali ale i mocy gubisz sporo tym sposobem, której nawiasem mówiąc zwykłe 2.9 za wiele nie ma.
Pochwal się tylko jeszcze ile palił przed zabiegiem a ile po ?
[ Dodano: 2006-12-27, 09:13 ]
| shabu napisał/a: | | ma to pomuc o tyle ze jesli s 2 rury to na wolnych obrotach sanie wnich jest male | no tu akurat się sporo mylisz, przy sprawnym EBJ ssanie na jałowych jest bardzo duże.
zztop2 - |27 Gru 2006|, 2006 10:04
| Struna napisał/a: | | Pochwal się tylko jeszcze ile palił przed zabiegiem a ile po ? |
| shabu napisał/a: | | a poza ty spalanko z 25 na 15litrow pozdrawiam |
Kevin Xy - |27 Gru 2006|, 2006 11:55
przy takiej rozbieznosci spalania bylo o co walczyc
Struna - |27 Gru 2006|, 2006 12:22
tyle że to świadczy o kompletnie zwalonej instalce skoro 25l palił.
|
|