| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Trudne odpalanie
palmi_lodz - |24 Gru 2006|, 2006 00:41 Temat postu: Trudne odpalanie Jakiś czas temu miałęm problemy z odpalaniem. Rozrusznik nie chciał kręcić. Lekko stukał. Przy akumulatorze znalazłem złącze i kiedy bezpośrednio podałem napięcie z akumulatora, rozrusznik kręcił. Ponieważ miałem problemy z elektryką, wymieniłem na nową (miesiąc temu) skrzynkę bezpieczników (stara była całkowicie skorodowana). Nową skrzynkę zabezpieczyłem przed dostawaniem się wody oraz regularnie sprawdzam kanały odprowadzające wodę z podszybia. Po wymianie problem z kręceniem ustąpił. Niestety od tygodnia znowu sie pojawił. Zimny silnik wystartuje, rozgrzany ma problemy (szczególnie po długiej trasie). Udaje sie go odpalić na krótko za pmocą złącza przy akumulatorze. Przekaźnik automatycznej skrzyni biegów jest OK. Dziwnym objawem jest również to, że jeśli już odpali przy występującym problemie z rozrusznikiem, to silnik ma nierówne obroty(tak jakby nie palił jeden z cylindró) oraz tendencje do zgaśniecia. Przegazowanie go, powoduje, że pracuje równo.
Rafał A.(antek) - |24 Gru 2006|, 2006 11:08
zuzyte styki stacyjki, wstawic przekażnik tam gdziepodajesz prad na krotko. typowy problem
|
|