Ford Scorpio Team
Forum miło¶ników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - wymiana zamka

si - |20 Gru 2006|, 2006 01:56
Temat postu: wymiana zamka
witam, jeestem w niekorzystenej bardzo sytuacji, mianowicie grillowalem sobie przy garazu, nie pierwszy raz, ze znajomymi, barowarek gorzałka zawsze fdajnie, dzisaj zjawili się go¶cie s±sidz bloku 2 klatki dalej i zimoek z barakow ze 200 metrow od mojego bloku przy lesie, problem jest jest taki , ze kurde tak jak nigdy nic nikomu nie zginelo tak teraz wrocilem z garazu bez kluczyka z alarmem, szukalem musieli dzwignac, auto zamkniete na klodke w garazu, qrde ciekaw jestem ajk wstane czy bezie na miejscu, przeszukalem " okolice po 20 razy i nie ma szans na znalezienie kluczyka z alarmem bo nie ma , ktos szczypnal, chce wymienic zamek w aucie = jaki to bedzie koszt plz ratujcie, klodki wymienie i alarm ale swoja droga, jestem w kropce ratujcie plz ... [email protected]
fiebik - |20 Gru 2006|, 2006 02:00

wszystkie wkładki + stacyjka... alarm może da sie przestroic, ale też w±tpie, cienko to widzę na szybkiego i nówki - koszty mog± byc powazne.
si - |20 Gru 2006|, 2006 02:02

sorry ale troche chaotycznie pisze, jestem dziabniety i potrzebuje pomocy na szybko, jestem zamotany i nie wiem co mam robic, boje sie o maja scorupke help me !
fiebik - |20 Gru 2006|, 2006 02:06

idĽ do garażu i zabierz z auta np kable WN albo co¶ co przynajmniej utrudni ewentualnym złodziejoms zybkie odpalenie i odjechanie autem. (mam nadzieję, że masz zapasowy kluczyk? )
si - |20 Gru 2006|, 2006 02:07

no to mnie pocieszyles, chyba bede musial auto warte 3k na jakis czas na strzezony wstawic, ale i tak pozostaje problem odpalenia i alarm :///
Waldi_L_N - |20 Gru 2006|, 2006 02:08

si napisał/a:
jestem dziabniety i potrzebuje pomocy na szybko,

2KC lub piwo rano
:one:
O ile mnie memora nie myli to były komplety zamków z rozbiórek w dziale sprzedam

fiebik - |20 Gru 2006|, 2006 02:09

si napisał/a:
ale i tak pozostaje problem odpalenia i alarm
no, jak nie masz zapasowego kluczyka to troche kanał.
Waldi_L_N - |20 Gru 2006|, 2006 02:12

Albo po prostu ubierz się ciepło, weĽ czapkę, jaki¶ solidny koc lub dwa i zamknij się w garażu. Skorupka ma wygodne fotele do spania.
si - |20 Gru 2006|, 2006 02:13

te oprychy grzeja sie na moje auto bo nie raz mnie zaczepiali i ie podniecali , na piwo wyciagali, qrde jutro sie obudze sprawdze ,ale mam stracha bo to sa obszczymuru,, stawiam na nich ze mi kluczyki sczypneli, tez za duzo pije, ze pozwolilem im sie zblizyc, sorry ale jestem w szoku lekkim, nie wiem przypadkiem czy isc do gararzu w aucie spac, jutro sie okzaze, jak nie bedzie auto to wiem kto mi szczypnal , jak bedzie to postaram sie o lepsze zabezpieczenie z wymiana zamkow i alarmu wlacznie !!!! trzymajta kciuki
Waldi_L_N - |20 Gru 2006|, 2006 02:18

Powodzenia. I jeszcze jedno si. Pić to trza umić. Więc się szkol, szkol. :-d
si - |20 Gru 2006|, 2006 02:18

qrwa mac za przeproszeniem jezdze tym autem 9 lat i nie wyobraza sobie e moge je stracic :///
Pershing - |20 Gru 2006|, 2006 02:19

Waldi_L_N napisał/a:
Pić to trza umić.

I trzeba uwazac z kim sie pije...

Waldi_L_N - |20 Gru 2006|, 2006 02:23

Pershing napisał/a:
Waldi_L_N napisał/a:
Pić to trza umić.

I co się pije

si - |20 Gru 2006|, 2006 02:23

o nie ja to juz musze sie leczyc z alkoholizku w takim wypadku co nie jest latwo tym bardziej ze lubie se chlapnac, kocham moja skorupke i che nia jezdzic do konca zycia i boje sie nia stracic, jutro z rana zmieniam klodki i mam nadzieje zamki z alarmem, pomozta cos plz ....

[ Dodano: 2006-12-20, 02:28 ]
mam stracha jak huj wiem w razie co kogo osadzic ale co z tego auto jest autem, przede mna niespokojna noc, sorry za jezyk ale jestem zamotany i mam strahcha

[ Dodano: 2006-12-20, 02:33 ]
Waldi_L_N napisał/a:
Pershing napisał/a:
Waldi_L_N napisał/a:
Pić to trza umić.

I co się pije

za duzy luz byl chyba, wpadalem do garazu wyrzucalem z kieszeni wszystko, dokumenty, portfel , klucze od autai domyu, wszystko lezalo na wierzchu, qmple wodeczka nic nikomu nie zginelo, fajowo , az tu kurde znojome twarze spod sklepu 2 chlory sie zjawily, zanim zdazylem ich wyprosic to kluczyka juz nie bylo taka moja wersja, kurde sory za te bzdury ale jestem pijany i roztrzesiony, jeden z nich juz wiem ze w pysk dostanie .... qzwa boje sie o skorupke bardziej jak o siebie ...

Rafał A.(antek) - |20 Gru 2006|, 2006 03:06

zmaian wszytkich zamkow + stacyjki, koszt niewielki, odpiecie alarmu od centralnego zeby pilot nie otworzył, pozniej zmiana alarmu. na szybko jak masz dzis garaz, to auto do garazu, albo lepiej naparking strzezony, bo jesli maja reczywiscie zamiar podpierdzielic auto, to dzis, bo wiedza ze jutro bedzie juz za pozno bo pozmieniasz zamki.
fiebik - |20 Gru 2006|, 2006 11:37

si, i jak tam ocaliłe¶ autko przed kradzież±?
Darek - |27 Gru 2006|, 2006 11:45

Jak co to mam od lifta stacyjkę zamki drzwi i klapy co do ceny to dogadamy się :-D
si - |3 Sty 2007|, 2007 19:09

na szczescie wszystko zakonczylo sie hapy end'em, kluczyk znalazl sasiad w kałuży przed garażem i dzi¶ odzyskalem zgube :690: , zaoszczedzil mi troche nerwow i kasy, ale tak to juz bywa gdy za duzo %% :):

p.s.
w obliczu strachu przed utrata autka uswiadomilem sobie jak bardzo jestem z nim zwiazany :one: i garaz dorobil sie nowych klodek tez, same plusy

Marcin - |3 Sty 2007|, 2007 19:16

no to super, to wpadaj na spota w niedziele :one:
zztop2 - |3 Sty 2007|, 2007 19:18

si napisał/a:
na szczescie wszystko zakonczylo sie hapy end'em, kluczyk znalazl sasiad w kałuży przed garażem i dzi¶ odzyskalem zgube :690: , zaoszczedzil mi troche nerwow i kasy, ale tak to juz bywa gdy za duzo %% :):

nie ma tego złego co by na dobre wyszło :one:

Waldi_L_N - |3 Sty 2007|, 2007 19:22

Si może po prostu jak idziesz w Polskę to zostawiaj warto¶ciowe rzeczy w domu? Skoro nie umiesz ich upilnować... :one: