| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - reduktor szwankuje :(
George - |19 Gru 2006|, 2006 17:38 Temat postu: reduktor szwankuje :( niestety dziś miałem nie przyjemną sytułacje z LPG , mianowicie auto w jednej chwili przystał reagować na pedał gazu, tak jakby silnik nie dostawał gazu , musiałem przełączyć na pb i udac się do warsztatu gdzie założona została instalacja , i po dokładnym zbadaniu okazało się że porblem jest z reduktorem który nie przepuszcza gaz dalej , reduktor został wymontowany żeby go ew. wymienić na inny (jest na gwarancji) a teraz jeżdzie sobie na pb czy ktoś miał podobny problem z OMVL R90 i co to może być ?
Struna - |19 Gru 2006|, 2006 17:40
| George napisał/a: | | porblem jest z reduktorem który nie przepuszcza gaz dalej | cewka walnęła ?
George - |19 Gru 2006|, 2006 18:02
która cewka ? gdzie?
Struna - |19 Gru 2006|, 2006 18:31
na reduktorze masz cewkę ( w zasadzie elektrozawór ) odcinający dopływ gazu, byś może coś z tym nie tak bo nie widze innej opcji niedostarczania gazu, chyba że się jakaś sprężyna zawiesiła czy coś ale to raczej mało prawdopodobne. Podaj napięcie na tą cewkę i sprawdź czy słychać jak elektrozawór kliknie, może poprostu jakiś syf z gazu podszedł i się iglica zakleszczyła.
George - |19 Gru 2006|, 2006 18:58
no właśnie wszystkjie te rzeczy zostałe sprawdzone (kliknięcie, napięcie, ..itd) i nic nie wyszło nie tak i dlatego gość zdycydował się reklamować reduktora bo też nie wie dlaczego tak się dzieje
najbardziej mnie wkurza to że musze przez najbliższe dni jeżdzić 2.0 który jest baaaardzo wolny i nie przyjemny w porównaniu do 2.9
|
|