| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Wydajniejsze wtryskiwacze
Kosiarz - |7 Gru 2006|, 2006 14:10 Temat postu: Wydajniejsze wtryskiwacze Z czego podpasują wydajniejsze wtryskiwacze do tego silnika ??
Boni - |7 Gru 2006|, 2006 15:29
Z firmy Bosch Popytaj u Boscha albo w firmach zajmujących się wtryskami L-jetronic Boscha, oprócz Fordów miała to większość BMW z odpowiedniego okresu. Istniały serie zamienników typu Ford Racing itp dużo wydajniejsze niż normalne. Ale najpierw dwa pytania - jaką sprężarkę chcesz zastosować, i dlaczego nie załatwisz sobie po prostu Coswortha?
Kosiarz - |7 Gru 2006|, 2006 16:32
Narazie dlubie N/A ten silnik z tym ze nie doprezam glowic a brakuje mu juz paliwa bo te wtryski co tam siedza w serii z tego co juz sie dowiedzialem sa bardzo malo wydajne
a ze silnik troszke wydlubany to trzeba mu czyms tego paliwka dostarczac
Mysle o T3 ale nie jednej tylko dwóch ale to dopiero w sezonie 2007 po sprawdzeniu na 400 jak lata to n/a bo narazie to jeszcze nie lata tak jak bym chcial wymaga strojenia
choc juz jest lepiej niz bylo bo dalem inne mapy wyzej mam odciecie tak jak powinno byc pod ten walek co mam w Valce
Wogole tą Valke to zbudowlaem praktycznie od podstaw byla rozebrana do kazdej srubeczki heheh
[ Dodano: 2006-12-07, 16:33 ]
Chodzi Ci o wtryski od 2.9 24v cosworth ?? one podejda do 2.9 12v ??
Bauer1000 - |7 Gru 2006|, 2006 16:53
| Kosiarz napisał/a: | | Chodzi Ci o wtryski od 2.9 24v cosworth ?? one podejda do 2.9 12v ?? |
Boni ma chyba na mysli caly silnik coswortha
Boni - |8 Gru 2006|, 2006 08:35
Chyba na pewno to mam na myśli
Ja wiem że to takie piękne zrobić sobie V od śrubeczki, ale Kosiarz, jak chcesz mieć wykop, to zacznij od odsprzedania tego 12v, i zdobycia cossiego BOA w dobrym stanie (o ile wiem znoszą najlepiej dopalanie ) i wtedy działaj dalej. Bo jeśli myślisz, że w garażu, z jakiegoś lepszego wałka, większych wtrysków itp na 12 zaworach złożysz coś fajniejszego niż firma Cosworth wymyślała przez rok czy nawet dłużej, to się bardzo grubo mylisz.
Co do mało wydajnych wtrysków, to nie bardzo mam czas i nie chce mi się szukać i liczyć, ale mam wrażenie że przy tej pojemności i dolocie standardowe spoko wystarczają do każdej zabawy, i bez doładowania to ich wymiana nic nie da (oprócz zwiększenia spalania ofkors . Już tu był kiedyś taki jeden który założył wielkie wtryski od jakiegoś K-jeta, i uzyskał dwa efekty - spalanie rzędu 30l/100 i smród benzyny z rury wydechowej, nic więcej.
|
|