Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - dziwna kontrolka

tadek - |21 Lis 2006|, 2006 20:58
Temat postu: dziwna kontrolka
kto wie i zaspokoi moją ciekawośc .do czego jest kontrolka znajdująca się pod przodnią szybą ,jest zaślepiona czerwonym materiałem{ w nocy ją dobrze widać }świeci się po załączeniu zapłonu póżniej gaśnie kto to może wiedzieć :((((((
tadek - |25 Lis 2006|, 2006 21:52

dzięki o to mi chodziło do czego jest ta dziwna kontrolka jednak w skorupie nie mam alarmu dzwi otwieram kluczykiem a kontrolka świeci ile ma ochoty raz 5 sekunt raz 15 a czasami 25
Jurand - |2 Sty 2007|, 2007 10:50

Speedo... a powiedz mi.... u mnie świeci przez 5 sekund ( czyli po Twojemu sprawny ;) ) ale po odpaleniu silnika nie świeci.... Pytanie teraz, czy to tylko sygnalizacja "że jakbyś miał to by działało " ? :D Jak sprawdzić czy jest alarm i immobilizer ? Pytałem już o to parę razy i jakoś odpowiedzi nie mogłem się dopatrzeć. W sumie wiem, że możnaby jechać na podpięcie kompa i wtedy powinno się wyjaśnić, ale może nie trzeba :)
Jurand - |2 Sty 2007|, 2007 13:29

Hmmm... w MC niema nawet słowa o tym, żeby miał immobilizer ani alarm. Co do tego, kiedy niby ma się zaświecić, to faktycznie źle się wyraziłem.... więc jeszcze raz : po podwójnym zaryglowaniu zapala się na mniej więcej 5 sekund a po otworzeniu samochodu z pilota (lub z kluczyka) i po przekręceniu kluczyka w stacyjce nie zapala się nawet na moment. Czyli krótko mówiąc : świeci się tylko i wyłącznie jakieś 5 sekund po podwójnym zaryglowaniu i w ŻADNEJ innej sytuacji :)
pablo - |4 Sty 2007|, 2007 20:04

Witam
W którym dokładnie miejscu jest ta kontrolka (może jakieś zdjęcie )
bo ściągałem nawet całą górną tapicerkę i tam nic
A alarn mam fabryczny bo działał potem coś się po...du...pcył :P
i niewiem za co sie tu zabrasć
Pozdrawiam

Kevin Xy - |4 Sty 2007|, 2007 20:11

:690: :690: :690:
po cos to rozbieral- to ma mk2, a to ze masz alarm fabryczny to nie znaczy ze bedzie jakas kontrolka

[ Dodano: 2007-01-04, 20:12 ]
pablo napisał/a:
A alarn mam fabryczny bo działał potem coś się po...du...pcył

pierscien na wkladce zamka najprawdopodobniej