| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Witam i o radio pytam! A dokładnie o kostke.
K@mil - |19 Lis 2006|, 2006 10:29 Temat postu: Witam i o radio pytam! A dokładnie o kostke. Witam wszystkich!
Pomyslałem sobie by zmienić radio, mam kostkę Iso, już dawno kupiłem i leży sobie, przejściówke również nie problem kupić, ale po oględzinach tyłu radia jestem troche zdezorientowany, mianowicie jak na zdjęciu idzie tam okrągła kostka, zasilanie pod spodem, a pod anteną jakieś tajemnicze przewody, jakoś patrząc na allegro na radia Fordowskie zauważam różnice, tam kostka by elegancko pasowała, ale w tym? Czy ktoś może mnie oświecić czy lepiej jechać do car-audio?
Pozdrawiam!
Oj za duże wyszło musiałem zmniejszyć!
http://img80.imageshack.us/my.php?image=zdjtj6.jpg
Łukasz - |19 Lis 2006|, 2006 11:01
To jest napewno radio forda??, ja mialem kiedys radio forda ale ono mialo kostki ISO i bez zadnych problemow sam zamontowalem radio sony, teraz w welorybie zmienialem radio i glosniki(radio tez bylo forda i mialo kostki ISO)tylko dalem do podlonczenia bufer i wzmacniacz zaplacilem 50zl
K@mil - |19 Lis 2006|, 2006 11:04
| Łukasz napisał/a: | | To jest napewno radio forda??, ja mialem kiedys radio forda ale ono mialo kostki ISO i bez zadnych problemow sam zamontowalem radio sony, teraz w welorybie zmienialem radio i glosniki(radio tez bylo forda i mialo kostki ISO)tylko dalem do podlonczenia bufer i wzmacniacz zaplacilem 50zl |
No z napisów na klapce wynika, że radio Forda
Jason - |19 Lis 2006|, 2006 11:11
| Łukasz napisał/a: | | ja mialem kiedys radio forda ale ono mialo kostki ISO | to juz wczesniej ktos musiał kombinowac. Radia forda nie maja ISO w standardzie.
Pozdrawiam
Aro - |19 Lis 2006|, 2006 11:13
Te pod anteną to jakaś rzeźba chyba. A te po lewej pod oryginalnym kablem do wzmacniacza, to:
czerwony - "+"
brązowy - "-"
biało-czerwony - zasilanie wzmacniaczozwrotnicy antenowej (antenę tworzą paski ogrzewającą tylną szybę)
żółty - nie pamiętam
Łukasz - |19 Lis 2006|, 2006 11:16
Ale tak mialem w mk2 i w wielorybie
Adam_2000 - |19 Lis 2006|, 2006 11:26
| Łukasz napisał/a: | | Ale tak mialem w mk2 i w wielorybie |
Ty Łukasz wogóle masz jakieś dziwne te Fordy
Łukasz - |19 Lis 2006|, 2006 11:27
Dlaczego??
K@mil - |22 Lis 2006|, 2006 00:02
| Aro napisał/a: | Te pod anteną to jakaś rzeźba chyba. A te po lewej pod oryginalnym kablem do wzmacniacza, to:
czerwony - "+"
brązowy - "-"
biało-czerwony - zasilanie wzmacniaczozwrotnicy antenowej (antenę tworzą paski ogrzewającą tylną szybę)
żółty - nie pamiętam |
Żółty to chyba backup.
1. Mam radio na pewno fordowskie.
2. Nie ma tam kostki Iso, więc trza by było ją zrobić.
3. Jak zrobie po swojemu to każde następne radio to będzie kolejna rzeźba. Lepiej podjade dowiem się ile by chcieli za wyprostowanie tego.
Mam jeszcze jedno pytanie, wzmacniacz ma swoje zasilanie? Ale kable głośnikowe idą do wzmacniacza i stamtąd na głośniki. Jeśli te u mnie na zdjęciu pod anteną to rzeźba to jak jest oryginalnie?
Pozdrawiam.
Aro - |22 Lis 2006|, 2006 00:10
Wzmacniacz ma swoją kostkę z zasilaniem.
A te kable pod anteną? Jeśli to zasilanie dla wzmacniacza, to z dziwnej strony. Pomyślałem jeszcze, że może jakieś polączenia z dawnych czasów dla konwertera UKF. Nie wiem.
devils - |4 Sty 2007|, 2007 19:00
Postanowiułem się podpiąć pod ten temat bo niechce zaśmiecać forum. A mój problem dotyczy radia 6000CD otóż w końcu je zakupiłem na gałke niestety nie będe miał sterowania z kierownicy już no ale się z tym już pogodziłem ale zdziwiło mnie to że mój kabel od anteny nie da się podpiąć pod te radio w radiu jest inne wejście kabel od anteny ma na końcu duży bolec w starym radiu (2004) na antene miałem wejscie z dużą dziurą a tu na przodzie wejscia jest taka biała zaślepka z dziurką da się ją zdjąc i podpiąć kabel czy bede musiał a czego niechce zmieniać końcówke w kablu od anteny.
Rafał A.(antek) - |4 Sty 2007|, 2007 19:26
| devils napisał/a: | | w końcu je zakupiłem na gałke niestety nie będe miał sterowania z kierownicy już no ale się z tym już pogodziłem |
a niby czemu i co to ma wspolnego?
| devils napisał/a: | | z dziurką da się ją zdjąc i podpiąć kabel czy bede musiał a czego niechce zmieniać końcówke w kablu od anteny. |
sa przejsciówki na to
devils - |4 Sty 2007|, 2007 19:51
Rafale nie chodzi mi tu że na gałke tylko wtyczke na pilota mam na dwa bolce a w radiu jest troszke więcej. A gdyby to nie był dla ciebie problem to posłał byś mi linka z allegro czy z innych zródeł z taką przejsciówką do anteny chciałbym wiedzieć co musze kupić. Z góry dziękuje.
Rafał A.(antek) - |5 Sty 2007|, 2007 01:28
nie widzialem na allegro wiem ze sa powinienes dostac w kazdym sklepie elektronicznym.
Co do pilota to wymiana modułu RIM i banglac bedzie
devils - |5 Sty 2007|, 2007 18:56
Znowu ja i znowu problem kupiłem tą złączke do tego kabla i spoko wszystko ok radio łapie fale tak jak powinno natomiast gdy wsadzam płyte (oryginalną nie nagrywaną) słychać jak coś czyta płyte ale po chwili wyskakuje mi na wyświetlaczu błąd "CD ERROR a poniżej E 12" i z każdą płytą jest tak samo oco tu chodzi ktoś wie ?
devils - |5 Sty 2007|, 2007 22:13
Radio nabyłem na allegro podobno miało być sprawne
przeczytałem że ten błąd E 12 to np porysowana lub brudna płyta no ale wsadziłem w sumie 5 szt w tym dwie nówki i dalej to samo
Rafał A.(antek) - |5 Sty 2007|, 2007 23:01
uszkodzona winda w 6006 radiu ktos ci zloma sprzedał
Rafał A.(antek) - |6 Sty 2007|, 2007 01:07
moja pomylakniedoczytalem , to laser w takim razie jak pisze wujcio spedzio
|
|