Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - falowanie na wolnych obrotach

rjvg - |25 Lis 2004|, 2004 23:47
Temat postu: falowanie na wolnych obrotach
witam tak jak w temacie. wieloryb 2.0 16v. wymienilem swiece , wymienilem kable wysokiego napiecia , oczyscilem silnik krokowy i nic faluje mi na benzynie i na gazie - co mam robic ???
mar1975 - |26 Lis 2004|, 2004 08:36

Problem falujących obrotów był na forum dość często poruszany. Uruchom opcję "szukaj", wpisz hasło, np "falujące obroty" i poczytaj. Temat rzeka.
TCQ - |26 Lis 2004|, 2004 12:38

Ja mam to samo ale tylko na bęzynie, teraz dobieram się do potencjometra położenia przepustnicy, ale jeszcze nie wymieniłem to niewiem, jak zrobie to dam znać czy coś dało. Wymieniłem już prawie wszystko
TCQ - |26 Lis 2004|, 2004 16:52

Już sprawdziłem, niestety bez zmian musze pogrzebać na forum
Bufet - |8 Gru 2004|, 2004 15:02
Temat postu: jak nic padła lub padły sondy lambda
Witam. Skoro już wymieniłeś całą górę i nic się nie poprawiło sądzę, że nie działa Ci sonda lambda. nie wiem ile ich jest w tej wersji. Powinienieś pojechać do jakiegoś zakładu elektromechanicznego i tam wiedzą jak to sprawdzić. Ja w swoim wymieniłem jedną koszt 330zł i jak ręką odjął.

Pozdrawiam

TCQ - |8 Gru 2004|, 2004 15:30
Temat postu: Re: jak nic padła lub padły sondy lambda
Bufet napisał/a:
Ja w swoim wymieniłem jedną koszt 330zł i jak ręką odjął.

Pozdrawiam

O to troche przepłaciłeś ja zapłaciłem 75zł za nową BOSCH-a na Allegro, choć nie przestał mi falować, ale znalazłem już przyczynę.

Mikrob - |10 Gru 2004|, 2004 23:05

TCQ
Co wiec u Ciebie bylo przyczyna falowania. Mi mechanik powiedzial, ze sada to na koncu ona bardziej odpowieda za spalanie (wieksze lub mniejsze).

Rafaello - |12 Gru 2004|, 2004 15:22

Też mam ten problem i do tego dopóki silnik się nie rozgrzeje to mocno trzęsie w aucie, więc chętnie się dowiem co to może być
igloo - |14 Gru 2004|, 2004 10:10

Witam !
Panie i Panowie też miałem problem ze skaczącymi obrotami na luzie zwłaszcza na zimnym silniku ale nie zawsze też kombinowaliśmy z kumplem na maxa co to może być, jak się okazało podczas wymiany uszczelki pod głowicą były też niezłe przedmuchy na wydechu a konkretnie uszczelki kolektora wydechowego i dwurórki były w opłakanym stanie i tamtędy łapał lewe powietrzei sonda wariowała, po wymianie w/w uszczelek poprawiło się, w najbliższym czasie wymieniam jeszcze świece i przewody wn dam znać jaki efekt ale założę się że część z was będzie miała tę samą przyczynę !
Pozdrawiam IGLOO 2.0 DOHC 92r. combi

__Robert__ - |13 Mar 2005|, 2005 21:41

TCQ co u Ciebie było przyczyna falujących obrotów?
TCQ - |1 Wrz 2006|, 2006 10:45

Temat już przeterminowany, ale nie udzieliłem odpowiedzi :) U mnie gazownik zakleił częściowo jakimś kawałkiem plastiku dolot powietrza ( w obudowie filtra ) wywaliłem go i zaczoł chodzić normalnie :-d