| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - Vialle - serwisy?
Radyo - |31 Paź 2006|, 2006 14:57 Temat postu: Vialle - serwisy? Witam! Niedawno kupiłem wieloryba '97 2.0 DOHC z "fabryczną" instalacją gazową holenderskiej firmy Vialle. Wszystko jest git, gdyby nie to, że na gazie chodzi nierówno, wyraźnie to czuć jeśli porównać z benzyną, na której idzie jak po sznurku. Stąd moje pytanie - czy ktoś wie gdzie na Dolnym Śląsku jest godny zaufania fachowiec, który przeglądnąłby mi instalację LPG? Zaznaczam od razu, że nie za bardzo się znam na sprawach technicznych, gdzieś czytałem że te instalacje są "bezserwisowe", ale jakoś nie mogę tego łyknąć, przecież wszystko co składa się z iluś tam części powinno dać się naregulować . Tym bardziej, żena gazie spalił mi ostatnio 11 litrów przy spokojnej jeździe na trasie, tymczasem mój wcześniejszy skorpiak z takim samym silnikiem (przejściówka '94 sedan) spalał w tych warunkach 8l benzyny i jakieś 11l gazu, czyli tyle co ten! A to niby instalacja 5. generacji bez zmniejszenia zużycia paliwa, bez straty mocy itd... No cóż, zużycie jest wyższe niż się spodziewałem, a i przyspieszenie po przełączeniu na gaz wyraźnie słabsze. Czyli jeszcze raz - gdzie jest fachowiec który zna się na LPG Vialle choćby tak dobrze, jak facet z Wojcieszowa na używanych częściach??? A jeśli nie na Dolnym Śląsku, to może gdzieś dalej?
pozdrawiam
Radek
Filemon - |31 Paź 2006|, 2006 15:36
to masz kolego cholernie duzy problem ciezko jest znalezc kogos cp podejmnie sie regulacji holenderskiej instalki u mnie w bydgoszczy ani w regionie nie znalazlem zadnego warsztatu co by sie pdjal regulacji
sierars1 - |31 Paź 2006|, 2006 17:38
Zagadaj do mego kumpla co widnieje u mnie w podpisie może on ale nie daję gwarancji.
Rafał A.(antek) - |31 Paź 2006|, 2006 21:48
jeśli masz faktycznie 5 generacje to spalanie jest mniej wiecej takie samo jak benzyny, i wynik 11 litrow jest wynikiem dobrym jak na to auto
przejsciowka 94 sedan miala silnik 8V i palila mniej i była lzejsza
co do serwisu to jedyny sensowny jest w warszawiei koniec, a kompa do podpiecia ja mam
|
|