| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Brak świateł przeciwmgłowych tył i przód
Grzes - |25 Paź 2006|, 2006 22:53 Temat postu: Brak świateł przeciwmgłowych tył i przód Wita wszystkich,w moim Scorpio 96 znikły mi światła przeciwmgłowe z przodu i z tyłu -nie ma wogóle,przy przełącznik nie zapalają się nawet kontrolki jakby brak prądu.Skrzynki niby ok-sprawdzałem,bezpieczniki i przekazniki też. Zaważyłem że w innym Scorpio w duzej skrzynce na miejscu przekaznika oznaczonego symbolem B jest mały czerne coś co w środku ma zworki a u mnie tego niema nie wiem czy to jest przyczyną ,nie chciał bym czegoś zjarać jak to coś włoże do siebie.Może miał ktoś coś podobnego. Z góry dzięki.
Rafał A.(antek) - |26 Paź 2006|, 2006 01:38
pytanie, czy wczesniej działały i było ok?
Grzes - |26 Paź 2006|, 2006 13:02
Tego nie wiem ale jak w skrzyncy zewre na przekaznik styki to z przodu sie świecą,przełączniki tez sprawdzałem mam dwa i na obydwu to samu.tak jakby nie było wysterowania na przekaźnik do przednich halogenów. Może na włącznik jakiś prąd mi nie przychodzi. Wsadze te czerne zworki w miejsce B i jeszcze zobacze.
[ Dodano: 2006-10-26, 13:10 ]
Jeśli chodzi o szczegóły to takiego kupiłem niby sprowadzony z Niemiec,mił TUV ale ktos już skrzynki rozbierał,i dla tego nie mam pewnosci co do tego B.Reszta raczej działa.
Struna - |26 Paź 2006|, 2006 13:12
to pewnie coś w skrzynkach nie halo.
|
|