Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Bagażnik

rosfinger - |7 Paź 2006|, 2006 18:07
Temat postu: Bagażnik
Mam mały problem z centralnym do mojego Scorpio.Zaprogramowałem sobie dzisiaj pilota,działają przyciski - otwieranie oraz zamykanie.Klapy bagażnika nie mogę otworzyć pilotem,tyko kluczykiem,oczywiście wtedy gdy centralny zamek jest włączony.Gdy wyłącze centralny to mogę otworzyć klapę przyciskiem.Zaznaczę tylko że pilot ma zmienione gumki oraz baterie.Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
Seba - |7 Paź 2006|, 2006 18:54

A to nie jest prawidlowo??
rosfinger - |7 Paź 2006|, 2006 20:57

Jestem posiadaczem tego auta od tygodnia.Myślałem że otwieranie pilotem bagażnika polega na automatycznym samoistnym otwarciu klapy,tak jak ma to miejsce gdy otwieram przyciskiem na klapie.
Marcin - |7 Paź 2006|, 2006 21:01

rosfinger napisał/a:
yślałem że otwieranie pilotem bagażnika polega na automatycznym samoistnym otwarciu klapy,tak jak ma to miejsce gdy otwieram przyciskiem na klapie.

i tak powinno być. po naciśnięciu przycisku na pilocie klapa powinna się otworzyć

Waldi_L_N - |7 Paź 2006|, 2006 21:10

Seba350 napisał/a:
A to nie jest prawidlowo??

No to przecież koleś pisze, że na pilota bagażnik mu wogóle nie działa za to z zamka prawidłowo. I pyta się o pilota co z nim nie tak. Nie zawstydzaj nowego kolegi, raczej czytaj bardziej uważnie :shock:

Seba - |8 Paź 2006|, 2006 15:16
Temat postu: Re: Bagażnik
rosfinger napisał/a:
Gdy wyłącze centralny to mogę otworzyć klapę przyciskiem.

Z dalszych waszych wypowiedzi wnioskuje,ze klape idzie otworzyc naciskajac to gdzie wklada sie kluczyk.A umnie nie idzie i stad nie porozumienie - przycisk. U znajomego w kombi tez nie idzie wcisnac tego - mamy cos zepsute,czy tak ma byc??

grzechu913 - |8 Paź 2006|, 2006 15:21

u mnie jest tak jak zamkniete auto to mozna naciska c i nic jak otwarte to sie da otworzyc tym przyciskiem w klapie natomiast jak zamkniety jest to z pilota idzie otworzyc bagaznik bez potrzeby otwierania drzwi w Mk1 jest podobnie z ta roznica ze gdy silnik zapalony to bagaznika z zewnatrz nie otworzy w nowym akurat sie da poprostu mogl Ci sie ten wylacznik w klapie zepsuc i nie styka
Seba - |8 Paź 2006|, 2006 16:48

Tzn u mnie nie idzie tego wcisnac - jakby na stale bylo i u kumpla tak samo.
sierars1 - |8 Paź 2006|, 2006 17:03

Seba350 napisał/a:
Tzn u mnie nie idzie tego wcisnac - jakby na stale bylo i u kumpla tak samo.

W moim jest to samo działało i przestało trzeba by rozebrać zamek i naprawić tylko że mi to nie przeszkadza.

Rafał A.(antek) - |10 Paź 2006|, 2006 04:04

Cytat:
Mam mały problem z centralnym do mojego Scorpio.Zaprogramowałem sobie dzisiaj pilota,działają przyciski - otwieranie oraz zamykanie.Klapy bagażnika nie mogę otworzyć pilotem,tyko kluczykiem,oczywiście wtedy gdy centralny zamek jest włączony.Gdy wyłącze centralny to mogę otworzyć klapę przyciskiem.Zaznaczę tylko że pilot ma zmienione gumki oraz baterie.Co mogę zrobić w takiej sytuacji?

mozesz jeszcze raz jaśniej kiedy i co działa bo ja niestety nie łapie

rosfinger - |10 Paź 2006|, 2006 04:30

Jeżeli mam włączony centralny zamek,to nie mogę z pilota otworzyć bagażnika.Mogę otworzyć go tylko kluczykiem.
WTOM - |10 Paź 2006|, 2006 06:14

piszesz bardzo nieprecyzyjnie ;) wnioskuję, że jak zamkniesz auto z pilota to nie możesz otwożyć kufra z przycisku na pilocie? wygląda na winę albo gumki w pilocie albo coś jest odpięte od zamka w klapie. i jeszcze jedno jak zamkniesz pilotem auto to możesz sobie naciskać dzyndzel na klapie do smierci.
Rafał A.(antek) - |10 Paź 2006|, 2006 10:53

rosfinger napisał/a:
włączony centralny zamek
tzn zamkniety pilotem czy z środka klamką???
rosfinger - |10 Paź 2006|, 2006 14:21

Zamknięty pilotem.
Rafał A.(antek) - |10 Paź 2006|, 2006 15:35

a jak jest otwarty z pilota to klape idzie otworzyc z pilota?
rosfinger - |10 Paź 2006|, 2006 17:07

Nie, nie idzie.