| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - problem z NAWIEWEM
mario2307 - |5 Paź 2006|, 2006 19:52 Temat postu: problem z NAWIEWEM Witam mam Scorpio z 97r. Wszystko super wersja GHIA ale jak włączam nawiew to na zakrętach jakby coś tam brzęczało (taki dziwny mechaniczny dżwięk) na pierwszy rzut wygląda jakby jakiś liść albo coś innego się ocierało ale tylko na zakrętach - jak auto jedzie na wprost jest super. Niby pierdoła ale bardzo mnie to drażni i nie wiem jak tego dzwięku się pozbyć. Obojątne czy AC jest właczona czy nie im większy nadmuch tym dźwięk silniejszy Proszę mądrzejszych o pomoc
Michal2110 - |5 Paź 2006|, 2006 22:33
Dziwne pytanie zadam ale czy dzwiek odbywa sie w jakis cyklach? tzn, jak podkrecasz nawiew to jest glosniej ale tez "przyspiesza" jezeli tak, to zajzalbym po prostu do dmuchawy. Metaliczny dzwiek kojazy mi sie z przycierajacym wirnikiem...Jezeli to wirnik to wystarczyc mu powinna kuracja kompresorem. Robilem to u siebie ale w 97?? kurcze
Kevin Xy - |5 Paź 2006|, 2006 23:14
nie skrecaj
Waldi_L_N - |22 Paź 2006|, 2006 16:21
| Kevin Xy napisał/a: | | nie skrecaj |
fiebik - |23 Paź 2006|, 2006 00:09
| Michal2110 napisał/a: | | jezeli tak, to zajzalbym po prostu do dmuchawy. |
| Michal2110 napisał/a: | | Jezeli to wirnik to wystarczyc mu powinna kuracja kompresorem. Robilem to u siebie ale w 97?? kurcze | w wielorybie to wszystko nie jest takie proste...
cezar - |30 Paź 2006|, 2006 21:27
u mnie jak brzeczalo to jedna z tulejek w silniczku wentyla sie zablokowala i wyszlifowala swoja obudowe co spowodowalo luzy i bicie "smigielek" wentyla ktory tarl o plastikowa obudowe nawiewu i STRASZNIE mnie to wnerwialo dopoki nie kupilem 2 kompletnego nie wiem czy to cos pomoze bo ja mialem to w MK1 pozdro
|
|