| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Napinacz paska wieloklinowego
tsztark - |5 Wrz 2006|, 2006 08:25 Temat postu: Napinacz paska wieloklinowego Witam wszystkich i mam pytanie czy ktoś wymieniał łożysko w napinaczu paska wieloklinowego napedu alternatora, pompy wodnej, pompy wspomagania przy Cosworcie 1998 - czy to jest wogóle mozliwe??? Pozdrawiam [/fade]
BC_Leszcz - |6 Wrz 2006|, 2006 01:33
Chodzi o łożysko w rolce? Można wymienić je bez problemu - rolka składa się z dwóch połówek znitowanych ze sobą stalowymi nitami - wystarczy rozwiercić nity, w środku są zwykłe łożyska które można wymienić. Cały problem to potem te dwie połówki ze sobą z powrotem połączyć - stalowych nitów nie zaciśniesz tak sam w domu hop-siup, ale w porządnym warsztacie powinni zrobić to bez problemu.
tsztark - |6 Wrz 2006|, 2006 15:49
Dzięki za podpowiedz ale właśnie kupiłem całą taką rolke nową o identycznych wymiarach od Citroena Picasso łącznie ze śrubą i elementami centrującymi za 60 zl. Jutro będę wymieniał powinno być OK. Pozdrawiam
bartek665 - |27 Lis 2006|, 2006 17:18
Siema
Podpowiedziałby mi ktoś w jaki sposób najtaniej wymienić ten napinacz paska w VMie. Wiem że podobne występują też w innych autach tylko dokładnie nie wiem w jakich. Jak ktoś miał już z tym do czynienia to proszę o pomoc. A jeśli chodzi o wymianę samego łożyska to na ile to jest trwałe i czy nie lepiej kupić całego napinacza??
Z góry dzięki za pomoc.
Struna - |28 Lis 2006|, 2006 21:15
coś już było o tym na forum - poszukaj, o ile pamiętam to z omegi czy jakoś tak.
ceenek - |29 Lis 2006|, 2006 01:40
Jeśli chodzi o najtańszą formę to z pewnością jest nią wymiana samych łożysk w rolkach bo nowe rolki kosztują w granicach 250 zł za sztukę..
k0al4 - |23 Paź 2007|, 2007 10:56
| bartek665 napisał/a: | Siema
Podpowiedziałby mi ktoś w jaki sposób najtaniej wymienić ten napinacz paska w VMie. Wiem że podobne występują też w innych autach tylko dokładnie nie wiem w jakich. Jak ktoś miał już z tym do czynienia to proszę o pomoc. A jeśli chodzi o wymianę samego łożyska to na ile to jest trwałe i czy nie lepiej kupić całego napinacza??
Z góry dzięki za pomoc. |
opcja szukaj
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=18257
|
|