Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Mam problem szukam pomocy

daniel88 - |2 Wrz 2006|, 2006 14:13
Temat postu: Mam problem szukam pomocy
1. Siemka wszystkim słuchajcie mało się znam jeszcze na scorpio, a niedawno zostałem urzytkownikem forda scorpio 93r. 2.0 hatchback przebieg ok 230 000 (niepamietam teraz) ABS, elektryczne szyby, wspomaganie kierownicy, radio, hak, gaz, szyberdach (ręczny :D ) zimowe opony. I jest w dobrym stanie o dziwo bynajmniej tak mi się wydaje i znajomemu. Pytanie pierwsze to czy warto było go kupować za 2 500 PLN :D .

2.Po drugie to ostatnio jak jeździłem to w prawym przednik kole przy skręcaniu w parwo zaczyna coś stukać to prawdo podobnie ośka ale jeszcze niewiem dokładnie i martwię się czy to ewentualnie duży koszt będzie. Dajcie znać.

mmmk - |2 Wrz 2006|, 2006 14:51

jaka oska ma stukac z przodu ?? :) jak stuka to raczej albo wahacz do wymiany albo gumy stabilizator wahacz albo koncowka drazka kierowniczego. innych stukaczy raczej tam nie ma. a cena?? no moze byc ale doprowadzenie go do stanu idealnego troche zl kosztuje tylko te za 5000 zl tez nie s stan idealny wiec ogolnie wedlug mnie calkiem ok
pozdrawiam
maciek

[ Dodano: 2006-09-02, 14:52 ]
a koszty napraw to koncowka kolo 40 zl wahacz kolo 80 zl a gumy kolo 30 zl no chyba,ze pouliretany to albo jak nasi wykombinuja to bedzie znana cena albo ze sklepu tuningowego za cos kolo 300zl

daniel88 - |2 Wrz 2006|, 2006 16:34

acha to dobrze wiedzieć. To scorpio jest wmiarę zdbane jeszcze z tego co widzę co musze naprawidz to zrobić coś z rdzą bo zaczyna się trochę wgryzać, wymienić żarówki w halogenach, wymienić filtr od gazu bo niewiem kiedy był wymieniany. I niewiem co jeszcze ?
Kevin Xy - |2 Wrz 2006|, 2006 17:13

witam czlowieka z minska
daniel88 - |2 Wrz 2006|, 2006 18:26

No siemka. Widzę ze nie tylko ja mam Scorpio w okolicach Mińska. Przydała by mi się osoba z pobliża która by dokładnie znała się na tym samochodzie by mogła go obejrzeć i powiedzieć co trzeba było by w nim naprawidz bo mam go od niecałego miecha