| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Zegarek z data,termometrem itp.
elltry - |30 Sie 2006|, 2006 23:56 Temat postu: Zegarek z data,termometrem itp. Witam wszystkich - jako że jestem tu nowy i jest to moj 1 post.
Mam pytanie odnośnie zegarka z MK1. Zakupiłem go z myślą o włożeniu w innym aucie.z tego co juz wyczytałem na forum termomentr niebedzie mi działał gdyż sygnał z czujnika temp. nie idzie bezpośrednio do wyswietlacza tylko do jakiegos modułu i z tego modułu dopiero do wyswietlacza. No ale zegarek, data i stoper chyba bedą działać. Moje pytanie brzmi które kable dochodzace do wtyczki do czego sa? Jest 5 kabli : czarny, zółty, biały, nibieski, fioletowy.
Kevin Xy - |31 Sie 2006|, 2006 11:44
na stoper tez sie nie napalaj bo dziala tylko przy wlaczanym zaplonie
elltry - |31 Sie 2006|, 2006 13:31
No niestety cos niezabardzo z tym szukaniem. Nieznalazło nic na moj problem. Serio niewie nikt ktory kabelek od czego jest??
Struna - |31 Sie 2006|, 2006 13:33
jeden to plus, drugi masa a trzeci podświetlenie a w sumie to sygnal plusa ze stacyjki.
elltry - |31 Sie 2006|, 2006 14:10
Struna że tak jest to ja wiem. Tylko który przewód jest który? Czarny pewnie jest masa jak to zwykle bywa, a teraz plus i podswietlenie to jakie kolory?
Czyli z tego wychodzi ze 2 przewdoy ida do termometru? Bo łacznie wszystkich jest 5.
Struna - |31 Sie 2006|, 2006 14:12
yyy w fordach to chyba brązowy akurat jest masą
elltry - |31 Sie 2006|, 2006 14:16
Ale tam niema brązowego!! Jest czarny, biały, żółty, niebieski i fioletowy.
Nikt niewie?? A może gdzieś macie schemat elektryki z zaznaczonymi kolorami kabli??
[ Dodano: 2007-03-23, 00:17 ]
Mineło trochę czasu i rozpracowałem to urządzenie. Rozpisaną wtyczkę przedstawiam poniżej :
U siebie podłączyłem to w taki sposób, że niebieski razem z żółtym podłączyłem pod +12 V (zegarek nie traci swoich ustawień ale wyświetlacz pracuje cały czas), fioletowy +12V po stacyjce zeby podswietlanie działało po zapłonie (można np podłączyć pod zegary zeby podswietlanie zapalało się wraz z podświetleniem zegarów), masa no to masa a biały został bez podłączenia bo to od termometru (potrzebny jakis dodatkowy modułu oprócz czujnika temp.).
|
|