| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Prosze o pomoc (Reczny trzyma na jedno kolo caly czas)
Jason - |28 Sie 2006|, 2006 14:59 Temat postu: Prosze o pomoc (Reczny trzyma na jedno kolo caly czas) Muszwe dzis gdzies jechac (ok 300km) a reczny caly czas lekko trzyma na jedno kolo, w dodatku w Anglii maja swieto i wszystko pozamykane. Prosze mi pomoc. Do czego sie dobrac zeby to zrobic. Przejechalem tak 5km i wszystko smierdzi (prawa strona siedzac w aucie - tyl) i gorace ja diabli. Wajcha od recznego lata luzno do 4 zeba i dopiero potem lapie normalnie (wczesniej - tydzien temu, lapal od spodu i na 4 zebie nie moglem juz ruszyc.
Bardzo pilne, prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Adam_2000 - |28 Sie 2006|, 2006 15:05
Ponieś auto, zdejmij koło, które blokuje i ręcznie zluzuj dźwignię rozpieracza.
Albo linka zatarła się na amen, albo klocek jest grubości żyletki i samoregulator wykręcił się ma maksa i zablokował.
Stefan - |28 Sie 2006|, 2006 15:09
Witam! Wyglada to na linke."Recznie" cofnac i nie uzywac hamulca recznego.Jak zostawisz auto na pierwszym lub wstecznym biegu nie odjedzie.Pozdrawiam.Stefan.
marcys - |28 Sie 2006|, 2006 15:51
podpowiedz: zaopatrzyc sie wczesniej w młotek
Jason - |28 Sie 2006|, 2006 16:07
Dziekuje, sytuacja opanowana. Linka co prawda sie nie zapiekla ale cosik ciezko chodzila. Nalalem do niej WD40 i troche smaru i dziala.
Dzieki Adam2000, marcys, obeszlo sie bez mlotka.
Pozdrawiam.
Za to wlasnie cenie to forum.
PS
Klockow z tylu jeszcze po 1cm wiec nie jest zle.
[ Dodano: 2006-11-01, 15:18 ]
Poniewaz musze wymienic z tyłu zacisk, a mam dosc skromny zasób kluczy i nie chce mi sie isc zdejmowac kola zeby sie przekonac ze nie mam takiego klucza wiec pytam sie Was. Kto wie jakim kluczem (chodzi mi o rozmiar) odkrece zacisk (tylny) od reszty samochodu?
Jak mozna to chciałbym odpowiedz jeszcze dzis bo wydazyło sie cudo i mamy bezchmurne niebo i trzebabybyło to wykorzystac.
Dziekuje i Pozdrawiam
Pershing - |1 Lis 2006|, 2006 15:21
Łup
Jason - |1 Lis 2006|, 2006 22:43
Speedo, dzieki. do zacisku faktycznie 13, do wezyka 14, no i poniewaz chcialem byc madrejszy od Antka to myslalem ze łatwo pójdzie, a tu nie mogę ściągnąć linki od ręcznego. Gdzie sie ją luzuje? W kabinie pod podłokietnikiem czy pod samochodem? Pomozcie biednemu bo nie mam zamiaru płacic dziadom (mechanikom) 60 f za cos co sam moge zrobic. Moze znacie inne bandyckie sposoby zeby tą linke ściągnąć?
Pozdrawiam
blasta - |2 Lis 2006|, 2006 00:02
| Jason napisał/a: | | Moze znacie inne bandyckie sposoby zeby tą linke ściągnąć? |
a FLEX'a masz??
Marcin - |2 Lis 2006|, 2006 00:07
| Speedo napisał/a: | | co jest qrwa z tym forum? |
jebie się na okrągło po kątach od rana
[ Dodano: 2006-11-02, 00:08 ]
w ogóle nic dzisiaj normalnie robić nie idzie
Rafał A.(antek) - |2 Lis 2006|, 2006 00:23
bandycki - flex
normalny pod samochodem, luzuj ile wlezie i tak bedzie bardzo ciezko, bo wuyjmuje sie ja naciaganac
Jason - |2 Lis 2006|, 2006 00:41
| blasta napisał/a: | | a FLEX'a masz?? | małem na mysli, oszczedzajac linke. Dobra bede sie wbijał pod auto i luzował, a potem walczył do pierwszej krwi zeby ja sciagnac z zacisku. Mam nadzieje ze bedzie ja łatwiej załozyc niz zdjac.
Pozdrawiam
|
|