Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Sprzęgło hydrauliczne

Tomek Z - |29 Lip 2006|, 2006 22:41
Temat postu: Sprzęgło hydrauliczne
Pewnego dnia, żeby było ciekawiej to dojeżdżałem do świateł w centrum Katowic, wcisnąłem sprzęgło jak zwykle do podłogi i już nie wróciło do góry. Zielone światło ja próbuje wbić jedyneczkę a tu ni hu hu. Panika mnie ogarnęła, kierownica w górę, łapą wyszarpałem tego pedała naciskam znowu i... jakby nic się nie stało jedyneczka wchodzi, sprzęgło działa normalnie. Pomyślałem no cóż zdarzyło się, spoko. Ale minął miesiąc od tamtego czasu i znowu ta sama akcja. Czy ktoś wie o co tu chodzi?.
Pozdro :DDDD D

Adam73 - |29 Lip 2006|, 2006 22:44

Napinacz linki na pedale pewno?????
No nie ????????

Adam_2000 - |29 Lip 2006|, 2006 22:45

Zapadka na samoregulatorze puściła... ale nie rozumiem dlaczego w temacie masz sprzęglo "hydrauliczne" ? :)
Tomek Z - |30 Lip 2006|, 2006 00:50

Napisałem sprzęgło hydrauliczne bo po ostatnim przypadku wykonałem przepisowe padnij i wsunąłem się pod scorupkę. Znalazłem skrzynię biegów i znalazłem miejsce gdzie powinna być taka prostokątna gumowa zaślepka, tam już widać łożysko oporowe (tak mi się wydaje), no i znalazłem tam coś co wygłada jak odpowietrznik a nie mogłem znaleźć linki od sprzęgła, stąd to "hydrauliczne" przypuszczenie. Jeżeli się mylę i nawaliła linka lub regulator no to już przeczytałem kilka tych przypadków i coś wykombinuję.
Pozdro :DDDD D