Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - sterowanie ręczne wentylatorami chłodnicy

Tritan - |19 Lip 2006|, 2006 22:57
Temat postu: sterowanie ręczne wentylatorami chłodnicy
Witam stwierdziłem że nie włączają mi się wentylatory chłodnicy co prawda jeszcze mi się mocno nie zagrzał ale lepiej dmuchać..... i tu zaczne od .... podziękowania dla najpierw struny za pomoc w odszukaniu postów na ten temat i dla megalith (tu jeśli jest taka opcja można zapodać mu plusa bo pomógł mnie sierocie... hihihi...) przeczytałem posty na forum i pierwsze co zrobiłem to .... zadzwoniłem do megalith'a :) jak to zrobić?? padło pytanie a odpowiedź: w sumie mam wolny wieczór, przyjechał i "zrobiliśmy" ;) co prawda zostało mi tylko pstryczki zamontowac ale jest! mało tego dowiedziałem sie ciekawej żeczy że jak 2 tygodnie temu dolewałem płynu do wspomagania to ..... zostawiłem kurek na zbiorniczku od chłodzenia i tak jeździłem ze 400 km :))) skleroza nie boli
Struna - |20 Lip 2006|, 2006 09:41

Tritan napisał/a:
zostawiłem kurek na zbiorniczku od chłodzenia i tak jeździłem ze 400 km :))) skleroza nie boli
to fart że nie spadł gdzieś - ja ostatnio pogubiłem ( w sumie nie wiem jak ) zaczepu od zderzaka przedniego ( te co grzybki do nich wchodzą )
Rafał A.(antek) - |20 Lip 2006|, 2006 12:02

zaczepy to norma jak nie sa wpiete ze sie guboia albo jak trojkat w blasze jest rozklepany
Struna - |20 Lip 2006|, 2006 12:08

Rafał A.(antek) napisał/a:
albo jak trojkat w blasze jest rozklepany
qrna skąd wiedziałeś ? :D właśnie byłem po te zaczepy, nówka sztuka za 6 zeta.
Rafał A.(antek) - |20 Lip 2006|, 2006 12:12

z autopsji ;) jak mialem przejsciowke to w szufladzie pare na zapas lezalo :) az wie wkrwilem i zaklepalem trojkaty :) wlozylem najakis silikon czy gume i zaspreyowalem takim czarnym smolowatym do podwozia - wiecej nie wypadło :)
pablo19 - |20 Lip 2006|, 2006 12:20

Możecie powiedezieć o jakie grzybki i zaczepy chodzi, bo nie kojarze co to, a skoro wypada to też nie chce żeby mi to coś wypadło. 8)
Struna - |20 Lip 2006|, 2006 12:24

pablo19, zderzak przedni jest przykręcony na dwie śruby od spodu a na bokach ma takie "grzybki" które się wtrzaskuje w taki plastikowy element, który do karoserii się montuje wkłądając w trójkątny otwór i przekręcając, jak ten trójkąt jest wyrobiony to czasem ten uchwyt wypadnie i na dziurawych polskich drogach często poprostu spadnie i zginie - i wisi CI potem bok zderzaka.
pablo19 - |20 Lip 2006|, 2006 13:05

aaaaaaaa Troche mi głupio bo mogłem się domyślić. Dzięki za odpowiedź.
MIREK_ŁÓDŹ - |23 Lip 2006|, 2006 00:03

wlozylem najakis silikon czy gume

Chyba cię spapuguję bo też mi jeden wylata :690:

Struna - |24 Lip 2006|, 2006 13:43

ja młoteczkiem wyrównałem otwór bo był nieco wyrobiony - założyłem nowe uchwyty, śliczniutki zderzaczek po lakierowaniu, drugi spryskiwacz i się wszystko pięknie trzyma :)
Rafał A.(antek) - |25 Lip 2006|, 2006 21:05

do czasu, ja za 1 razem tez sklepalem mloteczkiem tylko :)
Struna - |26 Lip 2006|, 2006 12:55

do czasu, ja za 1 razem tez sklepalem mloteczkiem tylko :)
pewnie tak - ale póki co trzyma ładnie a skoro nowy zaczep po 6 zeta to nie będzie płaczu jak zginie :)
megalith - |28 Lip 2006|, 2006 00:22

Cytat:
zostało mi tylko pstryczki zamontowac

A zrobiłeś to już? Bo wpadł mi do głowy ciekawy pomysł jak to zrobić :)

Boni - |28 Lip 2006|, 2006 01:10

Tak se czytam 10 raz o tych wentylach w DOHCach i ręcznych włącznikach - nie próbował ktoś wsadzić jakichś najtańszych termostatów od bojlera czy pralki? Ja nie mam wielkiego doświadczenia w DOHCach, może coś jest z tym pomysłem nie tak, ale chyba można kupić se za 20 czy 30 zet termostat nastawny i przekaźnik, już nie mówię że elektroniczny termo można za tyle skołować, i spróbować załtwić sprawę raz na zawsze?
MIREK_ŁÓDŹ - |29 Lip 2006|, 2006 22:31

Struna napisał/a:
pewnie tak - ale póki co trzyma ładnie

Mnie też trzymało9 ale na dołku zawadziłem dołem i znów wyskoczył :((
Ale pwalczę jeszcze :702: