| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - problem z zapłonem
afelke - |3 Lip 2006|, 2006 22:43 Temat postu: problem z zapłonem Problem się pojeawił kilka tygodni temu przy próbie przekręcenia kluczyka chcac odpalić klekota odcina mi całe zasilanie ktore po odłączeniu akumulatora wracało do normy i daje się odpalić, ostatnio w środę rano idąc do samochodzika jak codzień rano się przeraziłem bo sam przez siebie miał włączony wentylator chłodnicy (całe szczęście że aku mi nie padł calkiem) i po przekręceniu kluczyka się wyłączył ale po ponownym odłączeniu zapłonu dalej działał i znów pomogło krótkie odłączenie akumulatora, w sobotę zabrałem się do sprawdzenia skrzynek bezpieczników. Duża ozazała się w jak najlepszej formie ale mniejsza niestety miała syf który wyczyściłem i zakonserwowałem. Po założeniu problem z odpalenie powrócił, nie tak często ale czasem się pojawia? Zastanawiam się nad przewodami przy stacyjce albo wiązką ? może ktoś miał coś podobnego ?
afelke - |4 Lip 2006|, 2006 11:42
czyli cała stacyjke rozbebrać
afelke - |4 Lip 2006|, 2006 15:24
to po pracy będę musiał tam luknąć
[ Dodano: 2006-07-05, 12:56 ]
no i nic nie widać przy stacyjce widocznie gdzieś jest jakieś zwarcie będę musiał szukać dalej
Rafał A.(antek) - |6 Lip 2006|, 2006 02:46
a wiazka silnikowa lezaca na belce?
ikceduh - |6 Lip 2006|, 2006 14:09
Sprawdż czujnik wentylatora w chłodnicy miałem podobne zjawisko z wiatrakiem a drugie to przekażnik zasilania całości następne to padnięty akumlator i ma za małe nap na start...
Pozdrawiam
|
|